De hoop van Jeruzalem
Bodie Thoene
Auteur:
Uitgegeven:
Hoornaar, 2004
Serietitel:
De erfenis van Sion
Serienummer:
dl. 6
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
16 februari 2004
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Jerusalem's hope
Jaar van uitgave:
2002
Plaats van uitgave:
New York
Uitgever:
Viking Penguin
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Co-auteur:
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
Trefwoord(en):
NUR:
Oorlogs- en verzetsroman (337)
Codes
ISBN:
90-6067-988-1
EAN:
9789060679883
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
371 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Vert. van: Jerusalem's hope. - New York : Viking Penguin, 2002. - (The Zion legacy ; b. 6). - Vert. van: The Zion legacy. - New York : Viking, 2000-....
Annotatie
De vondst van een derde boekrol ten tijde van de onafhankelijkheidsoorlog van Israel in 1948 voert een man terug naar het begin van de jaartelling. Laatste deel van de zesdelige serie.
Flaptekst
28 mei 1948 - Mosje Sachar heeft alle besef van uur en tijd verloren in de geheime koepel onder de oude stad. Hij pakt de derde boekrol. Die wordt bijeen gehouden door de bandjes van een oud kindermutsje uit schapenvacht. Een teken?

Alsof hij er persoonlijk bij is, leest Mosje verder over de drie straatschoffies - Har-or Tov, Emet en Aveel - die door Jesjoea van Nazaret zijn genezen van blindheid, doofheid en een treurig hart. Er gaat een wereld voor hen open, als Jesjoea hun vertelt wat er allemaal aan de nachtelijke hemel te zien is. Tegen de ochtend zegt hij dat ze naar Bet Lechem moeten gaan. En hij geeft hun een boodschap mee voor een zekere Zadok.
Marcus Longinus, de Romeinse centurio, krijgt opdracht toezicht te houden op de bouw van een aquaduct. Daar maakt hij kennis met Zadok, de opperherder van de duizenden schapen die in de Tempel geslacht zullen worden. De reden van de ontmoeting is een ernstig conflict tussen bouwers en herders.
Marcus en Zadok treffen elkaar weer in Jeruzalem, als de feestelijkheden rond Pesach uitmonden in een slachting onder de duizenden pelgrims.
Na dit bloedige oproer keert Zadok met de drie jongens terug naar Bet Lechem voor de seidermaaltijd, volledig ontredderd. Maar van een viering komt nauwelijks iets, totdat ineens...

Een historische roman met het karakter van een thriller.
Deel 6 in de serie DE ERFENIS VAN SION
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen