De jacht op het verloren schaap
Haruki Murakami
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam [etc.], 2010
Editie:
8e dr
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Hitsuji o meguru boken
Jaar van uitgave:
2007
Vertaald uit:
Japans
(Overige) personen
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Trefwoord(en):
NUR:
Vertaalde literaire roman, novelle (302)
Codes
ISBN:
978-90-450-0095-4
EAN:
9789045000954
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
346 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Vert. van: Hitsuji o meguru boken. - 1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Bakker, 1991. - Met bibliogr.
Annotatie
Een reclameman, een echte exponent van de grote stad Tokio, krijgt opdracht een bepaald wild schaap in de binnenlanden van Hokkaido op te sporen.
Flaptekst
De hoofdpersoon van De jacht op het verloren schaap, 'een held van onze tijd', is een jongeman van tegen de dertig die samen met zijn vriendin, een meisje met sensationeel mooie oren, op zoek gaat naar een zeer speciaal schaap met een ster op de rug. Door een sinistere kerel, die volgeling is van de Leider, het kopstuk van een extreem-rechtse beweging, wordt hij hiertoe gedwongen. De Leider leeft al zo'n veertig jaar op mysterieuze wijze met een gezwel, zo groot als een golfbal, in zijn hoofd. In de hallucinaties die door dit gezwel worden veroorzaakt, komt het onbekende schaap voor...
De enige aanwijzing die onze held heeft, is een foto waarop het schaap staat. Deze werd hem toegestuurd door een vriend, die enkele jaren tevoren spoorloos verdween, met het verzoek ervoor te zorgen dat zo veel mogelijk mensen de foto onder ogen krijgen.
Haruki Murakami (1949) is een van de meest vooraanstaande Japanse auteurs. Zijn werk wordt wereldwijd in meer dan dertig landen vertaald. Van hem verschenen eerder Ten zuiden van de grens, Hardboiled Wonderland en het einde van de wereld, De opwindvogelkronieken, Spoetnikliefde, De olifant verdwijnt, After Dark, Kafka op het strand en de klassieker Norwegian Wood.
Over Haruki Murakami:
'Er gaat iets onweerstaanbaars uit van zijn werk, iets bedwelmends en meeslepends: val je voor hem, dan ben je gesjochten, want dan moet ineens dringend alles van hem gelezen worden.' - de Volkskrant
Over De jacht op het verloren schaap:
'Een diepzinnig, vrolijk, ontroerend boek.' - De Standaard
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen