De jury
John Grisham
Auteur:
Uitgegeven:
Utrecht, 2013
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
A time to kill
Jaar van uitgave:
1989
Plaats van uitgave:
Tarrytown
Uitgever:
Wynwood Press
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
NUR:
Thriller (332)
Codes
ISBN:
978-94-00-50357-1
EAN:
9789400503571
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
24 cm
Omvang:
384 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Vert. van: A time to kill. - Tarrytown : Wynwood Press, 1989. - Oorspr. Nederlandse uitg.: Utrecht : Bruna, 1993.
Annotatie
Een jonge advocaat zet zijn carrière in de zuidelijke staat Mississippi op het spel wanneer hij een zwarte man verdedigt die de blanke jongens die zijn 10-jarig dochtertje hebben verkracht, heeft doodgeschoten.
Flaptekst
Vlak buiten het plattelandsstadje Clanton in de zuidelijke Amerikaanse staat Mississippi vindt een afschuwelijk misdrijf plaats. Het tienjarige negermeisje Tonya Hailey wordt ontvoerd, mishandeld en meerdere malen verkracht door twee blanke jongens. Ternauwernood overleeft ze het drama, maar haar leven is voorgoed verwoest.
Tot grote opluchting van zowel de zwarte als de blanke bevolking worden de daders snel gepakt. Maar Tonya's hevig geemotioneerde vader heeft weinig vertrouwen in justitie en neemt het recht in eigen hand. Hij vermoordt de twee verkrachters van zijn dochtertje. De rollen zijn nu omgedraaid. Het is nu Hailey die terecht moet staan. De aanklager en de rechter zijn blank, de verdachte is zwart. Jake Brigance, verdediger van 'kleine' criminelen als winkeldieven en dronken automobilisten, neemt de verdediging op zich. Zijn opponent is een zeer ervaren aanklager die de hele zaak wil gebruiken als publiciteitsstunt.
Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen