De kloof
Jan Terlouw
Auteur:
Uitgegeven:
Deventer, 2012
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
20 september 2012
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Jaar van uitgave:
1983
Plaats van uitgave:
Rotterdam
Uitgever:
Lemniscaat
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Genre(s):
NUR:
Kinderboeken algemeen (200)
Leeftijdscategorie:
Voor kinderen van 13 j. e.o
Codes
ISBN:
978-94-610-1075-9
EAN:
9789461010759
ASW:
Overig
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
24 cm
Grote letter uitgave:
Ja
Omvang:
332 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Oorspr. uitg.: Rotterdam : Lemniscaat, 1983. - Met grote letter gedrukt.
Annotatie
Ginder (16) probeert te ontdekken waarom de bouw van een brug over een kloof in het land Berg en Dal wordt tegengehouden. Angstige en geheimzinnige gebeurtenissen brengen hem steeds dichter bij de waarheid. Vanaf ca. 12 jaar.
Flaptekst
Als gevolg van een aardbeving loopt er al 45 jaar een diepe kloof dwars door het land Berg en Dal. In het welvarende Bergen tilt men er niet zo zwaar aan dat er nog steeds geen brug is, maar Dal heeft zo geen toekomst. Na het overlijden van zijn grootmoeder leest Ginder in twee halfverkoolde bladzijden van haar dagboek iets over de kloof, en Dal, en de brug... Hij besluit eerst in Dal op onderzoek uit te gaan. Daar ontmoet hij Barbara. Samen komen ze een zeer geheim complot op het spoor. Angstige en geheimzinnige gebeurtenissen brengen hen steeds dichterbij de waarheid...
Jan Cornelis Terlouw is een Nederlandse fysicus, schrijver en voormalig politicus voor Democraten 66 (D66). Jan Terlouw is gaan schrijven door zijn vrouw. Hij vertelde eerder altijd zelf-verzonnen verhalen aan zijn kinderen. Zijn vrouw Alexandra van Hulst kwam op het idee om ze te gaan publiceren. Zijn eerste boek was Pjotr in 1970. Voor Koning van Katoren ontving hij een Gouden Griffel.
Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen