De kronieken van Narnia
Het betoverde land achter de kleerkast; Prins Caspian; de reis van het drakenschip
C.S. Lewis
Auteur:
Uitgegeven:
[Amsterdam], 2010
Serietitel:
Dwarsligger
Serienummer:
69
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
The lion, the witch and the wardrobe
Jaar van uitgave:
1950
Plaats van uitgave:
London
Uitgever:
Bles
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Secundaire auteur:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
Trefwoord(en):
NUR:
Fictie 10 - 12 jaar (283)
Codes
ISBN:
978-90-498-0061-1
EAN:
9789049800611
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
12 cm
Omvang:
873 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Uitg. in samenw. met Kok. - Rugtitel: Narnia. - Bevat: Het betoverde land achter de kleerkast. - Vert. van: The lion, the witch and the wardrobe. - London : Bles, 1950. - Oorspr. titel: De betoverde kleerkast. - Hoorn : West-Friesland, 1956. - (Narnia-serie ; dl. 1) ; Prins Caspian. - Vert. van: Prince Caspian : the return to Narnia. - London : Bles, 1950. - Oorspr. Nederlandse uitg.: Hoorn : west-Friesland, 1956 ; De reis van het drakenschip. - Vert van: The voyage of the dawn treader. - London : HarperCollins, cop. 1950. - Oorspr. titel: De wonderreis van het drakeschip. - Hoorn : West-Friesland, 1957. - (Narnia-serie).
Annotatie
Omnibus met de drie verfilmde delen van de klassieke Engelse fantasysaga (1950-1956).
Flaptekst
Peter, Susan, Edmund en Lucy Pevensie logeren bij Professor Kirke in zijn enorme, Engelse landhuis. Tijdens een spelletje verstoppertje spelen verbergt Lucy zich in een grote kleerkast en belandt tot haar schrik in het wonderbaarlijke land van Narnia. Veilig keert ze weer terug, maar haar broers en zus geloven niets van haar verhaal. Totdat ze op een dag zelf in Narnia terechtkomen. In dit magische land waar dieren kunnen praten en bomen kunnen dansen beleven de vier kinderen vele spannende en bijzondere avonturen.

C.S. Lewis (1898-1963) creëerde Narnia ruim 60 jaar geleden en sindsdien hebben al tientallen miljoen lezers het wonderlijke land achter de kleerkast ontdekt. Narnia is inmiddels een wereldberoemde klassieker in de jeugdliteratuur en weet zowel kinderen als volwassenen in vervoering te brengen.

De Kronieken van Narnia bestaan uit zeven delen: Het neefje van de tovenaar, Het betoverde land achter de kleerkast, Het paard en de jongen, Prins Caspian, De reis van het drakenschip, De zilveren stoel en Het laatste gevecht. In deze dwarsligger® zijn de drie verfilmde delen gebundeld: Het betoverde land achter de kleerkast (verfilmd als De Leeuw, de Heks en de Kleerkast), Prins Caspian en De reis van het drakenschip.

Over de dwarsligger®
De dwarsligger® is een compleet boek in een handzaam formaat. Een boek dat past in een handtas en zelfs in je broekzak of binnenzak. Een boek dat je overal en op elk moment kunt lezen. Met zijn kleine formaat ¿ 12 bij 8 centimeter ¿ en lichte gewicht ¿ gemiddeld nog geen 145 gram ¿ is de dwarsligger® met één hand vast te houden en dus gemakkelijk te lezen.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen