De laatste der Mohikanen
James Fenimore Cooper
Uitgegeven:
Oud-Beijerland, 2007
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
The last of the Mohicans
Jaar van uitgave:
1826
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Secundaire auteur:
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
NUR:
Avonturenroman (336)
Codes
ISBN:
978-90-872003-6-7
EAN:
9789087200367
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
461 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Vert. van: The last of the Mohicans. - 1826. - Ondertitel op omslag: Moedig en vastberaden. - Herz. uitg. van de oorspr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Loeb, cop. 1987.
Annotatie
Tijdens de strijd tussen Engelse en Franse kolonisten in het 18e eeuwse Noord-Amerika, waarbij aan beide zijden indianen vechten, ontvoert een wraakgierig opperhoofd van een vijandelijke stam de twee dochters van een Engelse kolonel.
Flaptekst
James Fenimore Cooper (1809 – 1851) heeft met De laatste der Mohikanen een spannende en onsterfelijke avonturenroman geschreven die zich afspeelt in Noord-Amerika. In een tijd dat de Fransen en Engelsen oorlog voeren over verschillende gebieden kiezen de indianenstammen soms partij en vechten mee. Het verhaal volgt de twee dochters van de Engelse bevelhebber op hun tocht door de wildernis vol vijandelijke indianen naar het fort waar hun vader gelegerd is. Het fort valt en de dochters worden door een vijandelijke indianenstam ontvoerd, waarna hun vrienden - waaronder de laatste twee leden van de Mohikanenstam - een reddingspoging op touw zetten.

De laatste der Mohikanen is zo beroemd geworden dat de titel in het Nederlands zelfs een uitdrukking is geworden (Van Dale: de laatste der Mohikanen, de laatste van een bep. groep of partij).

Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen