De laatste slag
Berlijn 1945
Cornelius Ryan
Auteur:
Uitgegeven:
[Meppel], 2013
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
9 april 2013
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
The last battle
Plaats van uitgave:
New York
Uitgever:
Simon and Schuster
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Oorlog in het Westen (928.2)
NUR:
Oorlog en vrede (689)
Codes
ISBN:
978-90-897524-4-4
EAN:
9789089752444
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
555 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Vert. van: The last battle. - New York : Simon and Schuster, 1966. - 1e dr. Nederlandse uitg.: Bussum : Van Holkema & Warendorf, 1966.
Flaptekst
De aanval op Berlijn, het laatste offensief tegen het Hitlers Derde Rijk, begon op maandag 16 april 1945, om 04:00 uur. Eenentwintig dagen later eindigde de Tweede Wereldoorlog.

In De laatste slag beschrijft oorlogscorrespondent Cornelius Ryan van minuut tot minuut en met veel gevoel voor sfeer en detail de strijd die de Duitsers voerden tegen de oprukkende Amerikaanse en Russische legers.

Het unieke van Ryans gedegen journalistieke aanpak is dat hij honderden ooggetuigen sprak. Alle ervaringen zijn dus uit de eerste hand. Zijn boek geeft de strijd weer vanuit de wisselende perspectieven van de aanvallers en verdedigers. Ook is er aandacht voor zowel hoog- als laaggeplaatste militairen en komen ook de toenmalige inwoners van Berlijn uitgebreid aan
het woord.

De laatste slag is een zeer krachtig boek dat, net als Ryans De langste dag en Een brug te ver, leest als een roman. Het is nog steeds een onovertroffen relaas en is een van de absolute klassieker in de militaire geschiedschrijving.

Cornelius Ryan (1920 - 1974) vloog tijdens WO2 mee met bombardementsvluchten boven Duitsland, was verslaggever van de landingen op de Normandische kust en reisde mee met George Pattons Third Army. Ryans boeken zijn wereldwijd in 20 talen vertaald.
Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen