De lichte dagen
Zsuzsa Bánk
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2012
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
27 juni 2012
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Die hellen Tage
Jaar van uitgave:
2011
Plaats van uitgave:
Frankfurt am Main
Uitgever:
Fischer
Vertaald uit:
Duits
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Trefwoord(en):
NUR:
Vertaalde literaire roman, novelle (302)
Codes
ISBN:
978-90-234-6808-0
EAN:
9789023468080
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
23 cm
Omvang:
447 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Vert. van: Die hellen Tage. - Frankfurt am Main : Fischer, 2011.
Annotatie
Drie kinderen met een verschillende achtergrond in een stadje in Zuid-Duitsland zijn al vroeg door het leven getekend en daardoor onlosmakelijk met elkaar verbonden.
Flaptekst
In de jaren zestig sluiten de meisjes Seri en Aja en de jongen Karl in een Zuid-Duits provinciestadje een vriendschap voor het leven. Ze brengen hun kinderjaren door in de tuin van Aja, die samen met haar moeder in een barak woont.

Hun onbedorven kinderwereld vertoont al snel de eerste barsten. Seri's vader is vlak na haar geboorte overleden en Aja's Hongaarse vader komt haar slechts één keer per jaar opzoeken. Karl heeft zijn jongere broertje verloren, dat op een dag bij een vreemde in de auto is gestapt en nooit meer is teruggekomen. Het zijn de moeders die de meisjes en Karl door hun kindertijd loodsen en hun leren geen angst te hebben voor het leven, maar er juist midden in te gaan staan.

Wanneer Seri, Aja en Karl naar Rome vertrekken om te studeren, wordt de Eeuwige Stad een keerpunt in hun levensgeschiedenis, en hun verblijf daar een vuurproef voor hun vriendschap. De lichte dagen is een grandioze roman over verbondenheid en verraad, liefde en leugens, schuld en vergiffenis.
Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Interviews
Delen