De metro van Magnus
Joke van Leeuwen
Uitgegeven:
Amsterdam [etc.], 2010
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
1 augustus 2010
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Jaar van uitgave:
1979
Plaats van uitgave:
Den Haag
Uitgever:
Omniboek
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Trefwoord(en):
NUR:
Fictie 7 - 9 jaar (282)
Codes
ISBN:
978-90-451-1111-7
EAN:
9789045111117
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
106 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
Keerdruk met: Een huis met zeven kamers. - 125 p. - Oorspr. uitg.: Den Haag : Omniboek, 1979. - Oorspr. uitg.: Den Haag : Omniboek, 1981.
Annotatie
Magnus tekent een plattegrond van een metro en rijdt ineens langs de door hemzelf bedachte stations. Een oom vertelt over elke kamer in zijn huis een leuk verhaal. Twee verhalen in keerdruk. Vanaf ca. 8 jaar.
Flaptekst
Twee bekroonde beeldverhalen in een band

Joke van Leeuwen maakt sinds jaar en dag boeken waarin tekst en tekeningen elkaar perfect aanvullen. Ter gelegenheid van de Kinderboekenweek verschijnen nu twee echte Van Leeuwen-klassiekers als omkeerboek.

In De metro van Magnus tekent een jongen zijn eigen metrolijn, en komt vervolgens tot de ontdekking dat die echt bestaat! Hij ontmoet Aagje Blaagje uit de Boevenbosjes en de Onbekende Soldaat, met wie hij in een Doolhof belandt. Hij raakt verzeild in Valkuilen en bij Unieke Rotspartijen, en eindigt zijn reis in de Warme Wachtkamer, het bejaardenhuis van zijn oma.
In Een huis met zeven kamers krijgt een meisje van haar oom een rondleiding in zijn huis. Iedere kamer heeft een eigen verhaal. De zitkamer vertelt het verhaal van Piesie bijvoorbeeld, die naar een vakantiehuis wordt gestuurd en vriendschap sluit met Freek. En de slaapkamer vertelt over Janneke die bang is in het donker, tot ze haar angsten onder ogen ziet en s nachts kennismaakt met Traploper, Raamkonijn en Pantoffelheld.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen