De oesters van Nam Kee
roman
Kees van Beijnum
Uitgegeven:
Amsterdam, 2014
Editie:
Achttiende druk
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Jaar van uitgave:
2000
Plaats van uitgave:
Amsterdam
Uitgever:
Nijgh & Van Ditmar
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Trefwoord(en):
NUR:
Literaire roman, novelle (301)
Codes
ISBN:
978-90-234-8659-6
EAN:
9789023486596
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
319 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
1e druk: Amsterdam : Nijgh & Van Ditmar, 2000.
Annotatie
Een 18-jarige Amsterdamse gymnasiast, gevlucht naar het vakantiehuis van zijn ouders in Normandiƫ, blikt terug op zijn leven, een aaneenschakeling van leugens en bedriegerijen, en op zijn obsessieve liefde voor zijn vriendin.
Flaptekst
Berry Kooijman, alias Diablo, alias het monster van 'Schotelcity', is gevlucht naar het voormalig vakantiehuis van zijn ouders. Daar, in Normandiƫ, wacht hij het onvermijdelijke af: zijn arrestatie door de gendarmerie. Eenmaal in de gevangenis beland blikt hij terug op zijn leven, een aaneenschakeling van leugens en bedriegerijen. Voor zijn criminele vrienden uit de huurkazernes van Amsterdam-West verbergt hij dat hij in 'het villastraatje' woont, voor zijn zorgelijke moeder houdt hij die vrienden geheim. De enige die hij over zijn dubbelleven in vertrouwen neemt, is Thera, de 'wiebeldanseres' die op straat twee knipperende duivelshorentjes van hem koopt. De obsessieve liefdesrelatie die volgt, luidt een even opmerkelijke als verrassende apotheose in.
De oesters van Nam Kee is een geestige, met grote vaart en scherpte geschreven roman over hunkering. Hunkering naar waarheid, naar liefde, en vooral naar 'echtheid'. In een wereld die echt noch vals blijkt te zijn, goed noch slecht, in een wereld die is en blijft wat zij is, de verwachtingen van een achttienjarige gymnasiast ten spijt.
Video
Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
LiTTerair
Nieuws
Literaire Prijzen
Delen