De offers
roman
Kees van Beijnum
Uitgegeven:
Amsterdam, 2014
Editie:
Tweede druk
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
6 oktober 2014
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Trefwoord(en):
NUR:
Literaire roman, novelle (301)
Codes
ISBN:
978-90-234-8628-2
EAN:
9789023486282
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
509 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
1e druk: 2014.
Annotatie
Een Nederlandse rechter worstelt tijdens het oorlogstribunaal van 1946-'47 in Tokio niet alleen met zijn juridisch geweten maar ook met zijn huwelijk.
Flaptekst
Zijn liefde voor een Japanse vrouw stelt een jonge rechter voor een onmogelijke keuze: blijft hij trouw aan zijn principes, of overtreedt hij de wet om een leven te redden?

Tokio, 1946. De Nederlander Rem Brink is een van de rechters van het Tokio Tribunaal waar de grootste Japanse oorlogsmisdadigers terecht staan. Ter afleiding van de machtsspelletjes en voortdurend wisselende allianties van zijn collega’s probeert Brink het hem vreemde en totaal verwoeste land te verkennen. Als Brink de Japanse zangeres Michiko ontmoet, die tijdens de bombardementen op Japan haar ouders heeft verloren, ontluikt er een geheime liefde die niet zonder gevaar blijkt. Gedwongen vertrekt ze naar haar geboortedorp in de bergen, waar vlak daarvoor in stilte gruwelijke oorlogsmisdaden hebben plaatsgevonden. Kees van Beijnum stelt in deze roman onnadrukkelijk maar beslist de vraag naar goed en kwaad, en naar de morele verantwoordelijkheid van het individu.

‘Van Beijnum is er op uit steeds nieuwe schrijfpaden te betreden, hij valt niet terug in de herhaling van eerdere succesboeken. Het is een schrijverschap dat zich meer en meer verdiept.’ - De Groene Amsterdammer

Kees van Beijnum (1954) is geboren en opgegroeid in Amsterdam. Als telg van een horecageslacht bracht hij het grootste deel van zijn jeugd door in de cafés en hotels van zijn familie in de omgeving van de Zeedijk. Na het gymnasium had hij allerlei verschillende baantjes, van hulpje in een hotel tot vertegenwoordiger in kopieermachines, van hondenverzorger tot journalist. Sinds 1991 wijdt hij zich fulltime aan het schrijven, wat inmiddels diverse romans en filmscripts heeft opgeleverd.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen