De olifant die lui was
Remco Campert
Auteur:
Uitgegeven:
Haarlem, 2007
Editie:
3e dr
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Jaar van uitgave:
1984
(Overige) personen
Secundaire auteur:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Trefwoord(en):
NUR:
Fictie 7 - 9 jaar (282)
Leeftijdscategorie:
Voor kinderen van 9-12 jaar
Codes
ISBN:
978-90-251-0869-4
EAN:
9789025108694
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
25 cm
Omvang:
127 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
Oorspr. titel: Kinderverhalen van Remco Campert. - Haarlem : Holland, 1984. - Gedeeltelijk eerder verschenen in: Lodewijk Sebastiaan : verhalen. - Amsterdam : Van der Peet, 1956 en: Een heel bont boek. - Amsterdam : Holland, 1958.
Annotatie
Bundel sprookjesachtige verhalen over dieren, kabouters, mensen en dingen die plotseling tot leven komen. Om voor te lezen vanaf ca. 6 jaar; zelf te lezen vanaf ca. 8 jaar.
Flaptekst
'Met hem loopt het nog eens slecht af,' zeiden de dieren in het bos, als ze over de olifant Wanja kwamen te spreken. En de mug zei zelfs dat de olifant opgroeide voor galg en rad, maar wat de mug zei kon je niet al te ernstig nemen. Ik denk dat hij een beetje nijdig was, omdat het hem nog nooit gelukt was om door Wanja's dikke huid heen te prikken.
Maar wat was er dan aan de hand met de olifant Wanja? Wel, Wanja was anders dan andere olifanten. Wanja was lui en dat komt niet te pas voor een olifant, die de sterkste is van alle dieren en daarom een hard werker hoort te zijn.

Zo begint het titelverhaal van deze bundel vol prachtige en fantasievolle verhalen die eerder verschenen onder de titel Kinderverhalen.
De auteur Remco Campert spreekt vanzelf. Tekenaar Harmen van Straaten verzorgde de nieuwe vormgeving. Hij illustreerde ook de heruitgave van Het sleutelkruid van Paul Biegel en dat leverde enthousiaste reacties op.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen