De olijke tweeling in Hollywood
Marion van de Coolwijk
Uitgegeven:
Oud-Beijerland, 2009
Serietitel:
De olijke tweeling
Serienummer:
9
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
9 september 2009
(Overige) personen
Redactie:
Secundaire auteur:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
NUR:
Fictie 10 - 12 jaar (283)
Codes
ISBN:
978-90-454-1320-4
EAN:
9789045413204
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
115 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Gebonden
Flaptekst
Ellis en Thelma worden door hun dansschool geselecteerd voor een uitwisselingsproject: ze mogen een week naar een bekende dansschool in Hollywood, Amerika. Twee Amerikaanse zusjes komen die week dan naar hun huis en hun dansschool.
Op de dag van vertrek maken ze kennis met de vriendinnen Marije Jongbloed en Rikst Siemonsma uit Friesland, die ook aan het project meedoen. De vier meiden hebben er zin in!
Ze krijgen elke dag dansles, maar maken ook kennis met de glitter en glamour van Hollywood. Het is een gezellige en drukke week.
Ellis en Thelma logeren bij meneer en mevrouw Roche. Meneer Roche is wel aardig, maar zijn vrouw doet erg chagrijnig en kortaf. De tweeling vindt haar helemaal niet aardig. Door een nare gebeurtenis, komen ze er uiteindelijk achter wat er aan de hand is in huize Roche en dat levert behoorlijk wat spanningen op.
Als de tweeling, samen met Marije en Rikst tijdens een bezoek aan de beroemde Santa Monica pier hun gids kwijtraken, beseffen ze dat deze stad ook best gevaarlijk kan zijn.
Kortom, de Olijke Tweeling maakt weer van alles meeĀ…in Hollywood!
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen