De omweg
roman
Gerbrand Bakker
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2012
Editie:
5e dr
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
1 juni 2012
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Jaar van uitgave:
2010
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Trefwoord(en):
NUR:
Literaire roman, novelle (301)
Codes
ISBN:
978-90-5936-362-5
EAN:
9789059363625
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
20 cm
Omvang:
235 pagina's
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
1e dr.: 2010.
Annotatie
Een ongeneeslijk zieke vrouw trekt zich terug op een afgelegen plek in Wales, terwijl haar echtgenoot haar op het spoor probeert te komen.
Flaptekst
Amsterdam. Een vrouw verdwijnt. Haar echtgenoot wordt verhoord door een begripvolle politieagent en gaat te rade bij zijn schoonouders. De vrouw heeft een oud huis gehuurd, ver weg, in Wales. Om een nieuwe start te maken. Ze wil dingen vergeten, is gevlucht voor lastige situaties en pijnlijk nieuws.
Maar ook begint ze onbewust weer op te bouwen. Misschien komt alles toch nog goed. Het is november, het wordt december. Een botte schapenboer slacht een lam, een huisarts zit zich dood te roken in zijn lege praktijk, de vrouw laat haar haren kort knippen door de plaatselijke kapster. Van de tien witte ganzen op het veld bij het huis zijn er na twee maanden nog vier over. En wat moet ze met de vriendelijke maar ongrijpbare jongen die op een nevelige namiddag over de muur rondom haar tuin springt? De dag voor kerst schepen de echtgenoot en de politieagent zich in op de boot naar Hull. Ze komen steeds dichterbij, de tijd begint te dringen.

Gerbrand Bakker vertelt op een buitengewoon sensuele manier, met altijd weer onverwachte wendingen, over een docente, gespecialiseerd in Emily Dickinson, die probeert te ontsnappen aan haar ondraaglijk geworden omstandigheden. Het is het verhaal dat in ieder tijdperk anders verteld moet worden - van een vrouw, die midden in het leven gedwongen is opnieuw te beginnen. Als zij maar de kans krijgt.
Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Nieuws
Literaire Prijzen
Interviews
Relevante links
Eigen recensies Literatuurplein
Delen