De onderwaterzwemmer
roman
P.F. Thomése
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2015
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
1 mei 2015
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
NUR:
Literaire roman, novelle (301)
Codes
ISBN:
978-90-254-4431-0
EAN:
9789025444310
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
252 pagina's
Bibliografische annotatie
1e druk: 2015.
Flaptekst
Bij de nachtelijke oversteek naar bevrijd gebied, in het laatste oorlogsjaar, raakt de veertienjarige Tin van Heel zijn vader kwijt. Een nacht en een dag en een avond blijft de jongen in de uiterwaard waken, turen, zoeken, maar zijn vader komt niet meer boven water. Als dertig jaar later, tijdens een Afrikaanse reis met zijn vrouw, het noodlot opnieuw dreigt, voelt hij dat de tijd gekomen is om alles recht te zetten.

De onderwaterzwemmer is een spannende en aangrijpende roman over de onherstelbaarheid van verlies en schuld daarover. En over redding, die komt wanneer je haar niet verwacht - maar die, onder water, steeds met je is meegezwommen.

P.F. Thomése is een van de veelzijdigste schrijvers van ons taalgebied; romancier, essayist, polemist, verhalenverteller, ironicus en scherp cultuurcriticus: onverschrokken en trefzeker en altijd weer verrassend. Een taalvirtuoos in elk genre dat hij beoefent. Veelvuldig genomineerd en bekroond met onder meer de ako Literatuurprijs en de Bob den Uyl Prijs, en in meer dan twintig talen vertaald
VideoLiteraire adressenbank
Uitgever
Eigen recensies Literatuurplein
Delen