De rattenvanger
Paul Wauters
Auteur:
Uitgegeven:
Antwerpen, 2017
Serietitel:
Een heerlijk hoorspel
Serienummer:
13
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
22 september 2017
(Overige) personen
Illustraties:
Muziek:
Tekst:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Serie- en verzamelwerken (863)
NUR:
Verhalen en sprookjes (277)
Codes
ISBN:
978-90-79040-48-3
EAN:
9789079040483
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
42 pagina's
Met illustraties
Bibliografische annotatie
Omslag vermeldt: naar Grimm. - In boek vermeldt: tekst: Paul Wauters, illustraties en vormgeving: Mark Borgions, regie en muziek: Koen Brandt.
Annotatie
Gouverneur Hans J. Drumpf (lees: Trump) wil van Hamelen een moderne plaats maken. Hij bouwt een muur en wil de ratten laten verdwijnen door een hobospeler. Grappig en eigentijds hoorspel naar het sprookje van Grimm. Met cd en kleurenillustraties. Vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.
Flaptekst
Hamelen, dat zoals iedereen weet net naast Bamelen ligt, wordt overspoeld door ratten. Dat is niet naar de zin van de bevolking. Maar Gouverneur Hans J. Drumpf is niet onder de indruk. Hij wil vooral Hamelen moderniseren door er een muur rond te bouwen. Ook op school voert hij stevige hervormingen door. Die zijn dan weer niet niet naar de zin van Noisette, plaatselijke bakkerin en plaatsvervangende moeder van haar jongere broertje Tuurke. Om van de ratten af te geraken legt de gouverneur zijn oor te luisteren bij de muzikale Hervé, die zijn oog heeft laten vallen op Noisette... Dit hoorspel brengt de politiek dichter bij de gewone man, maar ook ratten dichter bij de beschaving, energie dichter bij sport, kinderen dichter bij de uitputting, het schoolhoofd dichter bij haar ambities en de luisteraar dichter bij de waanzin. Hoe het afloopt, vertellen we niet maar we kunnen al wel meegeven dàt het afloopt.

Roy Aernouts speelt hobo en geen fluit, Ella Leyers is lief en hyperactief, Wim Opbrouck zet een muur van een prestatie neer, Ruth Beeckmans leert de jeugd weer materialistisch denken, en Stany Crets, Peter Van den Begin en Koen De Graeve zijn gezworen kameratten; Verder ook met Gène Bervoets, Eva Binon, Alejandra Theus, Mark Verstraete en voor het eerst te horen in een Hoorspel: Arthur Hermans als leergierige Tuurke - geen gemakkelijke rol voor een schoolgaand kind. En o ja, Warre Borgmans natuurlijk: als die vertelt lopen er gegarandeerd een hoop kinderen achteraan.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen