De reis van het drakenschip
C.S. Lewis
Auteur:
Uitgegeven:
[Kampen], 2010
Editie:
8e dr
Serietitel:
De kronieken van Narnia
Serienummer:
dl. 5
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
1 januari 2001
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
The voyage of the dawn treader
Jaar van uitgave:
1950
Plaats van uitgave:
London
Uitgever:
HarperCollins
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Illustraties:
Secundaire auteur:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
Trefwoord(en):
NUR:
Fictie 10 - 12 jaar (283)
Leeftijdscategorie:
Voor kinderen van 9-12 jaar
Codes
ISBN:
978-90-266-1060-8
EAN:
9789026610608
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
24 cm
Omvang:
206 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
Vert. van: The voyage of the dawn treader. - London : HarperCollins, cop. 1950. - Eerder verschenen o.d.t.: De zeereis van de Dageraad. - Hoorn : Westfriesland, 1985. - Oorspr. titel: De wonderreis van het drakeschip. - Hoorn : West-Friesland, 1957. - (Narnia-serie). - 1e dr. van deze uitg.: 2001.
Annotatie
Lucy, Edmund en hun neefje Eustaas beleven allerlei spannende en geheimzinnige avonturen in het land Narnia, wanneer ze op zoek zijn naar de verloren vrienden van koning Caspians vader. Vanaf ca. 10 jaar.
Flaptekst
Edmund en Lucy vinden het maar niets dat ze in de zomervakantie bij hun akelige neef Eustaas moeten logeren, maar het kan niet anders. Op een dag zitten ze verveeld naar het schilderij van een drakenschip te kijken, als het schilderij plotseling tot leven komt. De boeg begint te bewegen, de golven gaan schuimen en de wind steekt op. In een flits verdwijnt de lijst van het schilderij en de drie kinderen liggen in de golven. Ze grijpen de touwen die hen worden toegeworpen, en klimmen aan boord. Daar ontmoeten ze hun oude vriend Caspian; ze zijn weer in Narnia! Lucy weet het zeker, dit wordt weer een groot avontuur.

Ze krijgt gelijk, want ze moeten koning Caspian helpen om zeven vrienden van zijn vader te vinden. Vrienden die lang geleden en verre reis maakten naar de Verlaten Eilanden en van wie nooit meer iets gehoord.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen