De roep van de wildernis
Jack London
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2018
Editie:
Tweede druk
Serietitel:
LJ Veen Klassiek
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
27 februari 2018
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
The call of the wild
Jaar van uitgave:
1903
Uitgever:
Macmillan
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
Trefwoord(en):
NUR:
Vertaalde literaire roman, novelle (302)
Codes
ISBN:
978-90-204-1562-9
EAN:
9789020415629
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
125 pagina's
Bibliografische annotatie
Vertaling van: The call of the wild. - Macmillan, 1903. - 1e druk van deze Nederlandse uitgave verschenen in: De roep van de wildernis en andere verhalen. - Utrecht : Veen,1982. - (Amstelpaperbacks).
Annotatie
De strijd om het bestaan van een half-wilde sledehond in Canada die de roep van de wildernis niet kan weerstaan en leider van een groep wolven wordt
Flaptekst
In de klassieke Amerikaanse avonturenroman ‘De roep van de wildernis’ onderzoekt Jack London de wetten van de beschaving en van de wildernis – en de kracht van instinct – door de ogen van Buck, half sint-bernard, half collie. Nadat hij is weggerukt uit zijn comfortabele Californische leven wordt Buck verkocht als sledehond tijdens de goudkoorts die Klondike in zijn greep heeft. Vertrouwen op zijn oerinstinct is de enige manier waarop hij kan overleven.

Jack London (1876-1916) put in ‘De roep van de wildernis’ uit zijn eigen ervaringen als goudzoeker in de Canadese wildernis, maar ook uit de denkbeelden van Charles Darwin en Friedrich Nietzsche, wat het verhaal tot een duurzame vertelling over overleven maakt.
Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen