De slag om Berlijn
Heinz Rein
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2016
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
2 april 2016
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Finale Berlin
Jaar van uitgave:
2015
Plaats van uitgave:
Frankfurt am Main
Vertaald uit:
Duits
(Overige) personen
Secundaire auteur:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
Trefwoord(en):
NUR:
Vertaalde literaire roman, novelle (302)
Codes
ISBN:
978-90-488-2854-8
EAN:
9789048828548
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
24 cm
Omvang:
671 pagina's
Bibliografische annotatie
Vertaling van: Finale Berlin. - Frankfurt am Main : Schöffling & Co. Verlachsbuchhandlung GmbH, 2015. - Oorspronkelijke uitgave: Berlin : Dietz Verlag, 1947.
Annotatie
Een groepje ondergedoken verzetsstrijders en een deserteur in Berlijn proberen in 1945 het vege lijf te redden ondanks de voortdurende bombardementen en beschietingen van de naderende Russen.
Flaptekst

Berlijn, april 1945. Terwijl de bommen vallen, verdedigen de achtergebleven militairen de restanten van Het Derde Rijk. Onder de colonnes vluchtelingen en het uiteengevallen Duitse leger speurt de Sicherheitsdienst nog altijd naar joden, opstandelingen en deserteurs. Het wantrouwen onder het volk is groot, iedereen kan een verrader zijn. In de chaos zoekt de jonge soldaat Joachim Lassehn naar een schuilplaats, bereidt de ontsnapte gevangene Friedrich Wiegand een aanslag voor, helpt de arts Walter Böttcher mensen onderduiken en is de kroeg van Oskar Klose een ontmoetingsplek voor het verzet, met de ss op hun hielen.
De slag om Berlijn is een overweldigende documentaireroman over de lotgevallen van Berolina, een kleine groep verzetsstrijders, en de koortsachtige sfeer in de laatste dagen van Berlijn, waar niemand veilig lijkt te zijn.

Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen