De twaalf stoelen
Ilja Ilf
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2006
Serietitel:
Rainbow pockets, ISSN 1574-4817
Serienummer:
831
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Dvenadcat´ stul´ev
Jaar van uitgave:
1928
Uitgever:
Moskva
Vertaald uit:
Russisch
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Trefwoord(en):
NUR:
Vertaalde literaire roman, novelle (302)
Codes
ISBN:
90-417-0630-5
EAN:
9789041706300
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
18 cm
Omvang:
463 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Vert. van: Dvenadcat´ stul´ev. - Moskva, 1928. - Ook o.d.t.: Rainbow pockets en: Rainbow pocketboek en: Rainbow pocket. - Impressum varieert. - Vanaf 2003 [ook]: Amsterdam : Muntinga Pockets. - Gevolgd door: Het gouden kalf. - 1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Bondi ; Amsterdam : Galerie Onrust, 1993.
Annotatie
Zoektocht naar in een stoelzitting verborgen juwelen in de Sovjet-Unie tijdens de overgang van kapitalisme naar socialisme.
Flaptekst
Ilja Ilf & Jevgeni Petrov
De twaalf stoelen
De saaie ambtenaar Ippolit hoort op het sterfbed van zijn schoonmoeder dat ze vlak voor de revolutie van 1917 haar juwelen in een stoelzitting heeft verborgen. Dit nieuws zet zijn leven op zijn kop. Hij zegt zijn baan bij de burgerlijke stand op en gaat als schatzoeker op zoek naar de stoel. Het noodlot zorgt er echter voor dat hij meesteroplichter Ostap Bender tegenkomt en samen gaan ze op zoek naar het ameublement waar de stoel bij hoort. De twee avonturiers zwerven kriskras door Rusland op zoek naar de juwelen. Ilf & Petrov schetsen met De twaalf stoelen een satirisch portret van de Sovjetmaatschappij van de jaren twintig.
'Niet alleen van de beste, maar ook van de geestigste Russische romans.' Vrij Nederland
Ilja Ilf en Jevgeni Petrov zijn bekend geworden met de romans De twaalf stoelen (1928) en Het gouden kalf (1930). De bevriende schrijvers maakten daarnaast samen een reis door Amerika waarover ze Amerika eenhoog schreven.
Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen