De verborgen stad
roman
Hugh Walpole
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2017
Editie:
Eerste druk
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
The secret city
Uitgever:
©1919
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
Trefwoord(en):
NUR:
Vertaalde literaire roman, novelle (302)
Codes
ISBN:
978-90-817861-2-6
EAN:
9789081786126
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
23 cm
Omvang:
319 pagina's
Met illustraties
Bibliografische annotatie
Vertaling van: The secret city. - ©1919.
Annotatie
Als in februari 1917 de Russische Revolutie uitbreekt, worden drie Engelsen meegezogen in de gebeurtenissen in St Petersburg en het lot van hun Russische vrienden.
Flaptekst
De verborgen stad

Petrograd, de toenmalige hoofdstad van Rusland, bevindt zich eind 1916 aan de vooravond van de revolutie en er heerst een eigenaardige sfeer in de stad.

De Engelsman John Durward is, na een verblijf aan het oostelijk front in Galicië (Polen), waar hij heeft gediend bij het Russische Rode Kruis, teruggekeerd naar Petrograd. Hij heeft fysieke problemen en ook geestelijk gaat het niet goed met hem, want hij wordt geplaagd door herinneringen aan de oorlog en zijn omgekomen kameraden.

Durward wordt uit zijn somberheid getrokken door de kennismaking met de familie Markovitsj die een appartement aan de Angliski Prospekt bewoont. Daar ontmoet hij de jonge Henry Bohun, die bij de familie een kamer huurt, en zijn oude studiegenoot, Jerry Lawrence.

Wanneer Alexej Petrovitsj Semjonov tijdens het gezellige kerstdiner in huize Markovitsj verschijnt, dringt het verleden zich wederom aan Durward op, maar dat is niets in vergelijking met de draaikolk waar hij, zijn vrienden en Petrograd als geheel, in terechtkomen.


Hugh Walpole (1884-1941) was een van de ooggetuigen van de februarirevolutie in Petrograd, maar de enige auteur in het Engelse taalgebied die er een serieuze roman over schreef.


De verborgen stad is een uitgave van Uitgeverij Van Maaskant Haun.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen