De verdwenen menora
Jan Terlouw
Auteur:
Uitgegeven:
[Amsterdam], 2014
Editie:
Vierde druk
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
20 november 2014
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Uitgever:
april 2013
(Overige) personen
Secundaire auteur:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
NUR:
Literaire thriller (305)
Codes
ISBN:
978-94-915678-1-0
EAN:
9789491567810
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
319 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
1e druk: april 2013.
Annotatie
Als een priester en zijn huishoudster vermoord worden, lijkt de menora een rol te spelen, de grote gouden zevenarmige kandelaar die in het jaar 70 door de Romeinen als oorlogsbuit uit de tempel van Jeruzalem is meegenomen.
Flaptekst
Spanning en historische feiten in een thriller van internationale allure

In de kathedraal van Den Bosch wordt een pater vermoord. Hij blijkt kort daarvoor een mysterieus document in veiligheid te hebben gebracht, dat lijkt te verwijzen naar de menora, de grote gouden zevenarmige kandelaar die in het jaar 70 door de Romeinen als oorlogsbuit uit de tempel in Jeruzalem is meegenomen. Zou de menora nog bestaan? Welke tocht door de geschiedenis heeft hij dan gemaakt? Zou het mysterieuze document aanwijzingen bevatten om het heilige voorwerp op te sporen? Fanatieke religieuze groepen gaan over lijken om het document in handen te krijgen, maar wat zijn hun motieven? Ben Lorentz en zijn geliefde raken ongewild bij de zaak betrokken. Kunnen zij hem ontrafelen?

De verdwenen menora is een literaire thriller die feiten en fictie uit heden en verleden verbindt en de lezer meevoert op een spannende zoektocht naar de gouden kandelaar die zijn onrechtmatige eigenaren ongeluk lijkt te brengen.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen