De wilde stad
ongeziene natuur
Frans Lemmens
Auteur:
Uitgegeven:
[Amsterdam], 2017
Editie:
Eerste druk
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
20 oktober 2017
(Overige) personen
Foto's:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Dieren in woord en beeld (592.3)
Codes
ISBN:
978-90-5937-500-0
EAN:
9789059375000
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
33 cm
Omvang:
192 pagina's
Met foto's
Bibliografische annotatie
Teksten eerder verschenen in: Baltsen tussen baksteen. - Oorspronkelijke uitgave: ©2003 en: Natuurlijk Amsterdam. - Oorspronkelijke uitgave: ©2012 en: Het Amsterdamse beestenboek. - Oorspronkelijke uitgave: ©2015.
Annotatie
Fotoboek bij de gelijknamige film met beelden van en informatie over de stadsnatuur in en rond Amsterdam met zijn diverse algemene en bijzondere vogels, zoogdieren, insecten, bloemen en planten.
Flaptekst
Dit prachtige fotoboek over de natuur in Amsterdam bij de gelijknamige film toont hoezeer de dieren in onze nabijheid leven. De reiger die dagelijks bij dezelfde marktkoopman zijn middaghapje bij elkaar scharrelt, de meeuwen die snel iets van hun gading uit de zak pikken voordat de vuilnisman hem ophaalt en de woonbootbewoner die genoegen moet nemen met brutale nieuwe buren zodra naast hem de meerkoet zijn nest bouwt.

In De wilde stad maken we kennis met de dieren die leven in de Amsterdamse binnenstad. Sommige zien we nooit, bijvoorbeeld omdat we slapen terwijl ze zich in onze parken en achtertuintjes tegoed doen aan allerlei lekkers, van andere hebben we vooral last omdat ze onze vuilniszakken kapot trekken.

De makers van De Nieuwe Wildernis tonen in De wilde stad de ongeziene natuur. Of het nu de eekhoorn, de vos of de slak is: wie de levens van deze dieren van dichtbij beziet, zal onder de indruk zijn van hun slimheid en pracht.
Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Literaire Prijzen
Delen