De zevende dienaar
Mark Borgions
Uitgegeven:
Antwerpen, 2014
Serietitel:
Een heerlijk hoorspel
Serienummer:
10
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
1 oktober 2014
(Overige) personen
Illustraties:
Muziek:
Secundaire auteur:
Tekst:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
SISO:
Serie- en verzamelwerken (863)
NUR:
Verhalen en sprookjes (277)
Codes
ISBN:
978-90-79040-29-2
EAN:
9789079040292
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
42 pagina's
Met illustraties
Bibliografische annotatie
Uitgave naar Grimm. - Gebroeders Grimm zijn Jacob en Wilhelm Grimm. - In boek vermeldt:concept van Mark Borgions, Koen Brandt, Philip Maes en Paul Wauters, tekst: Paul Wauters, illustraties: Mark Borgions en muziek: Koen Brandt.
Annotatie
De nar Trammezant krijgt de kans een held te worden. Prinses Joy wordt namelijk door haar oma vastgehouden in een ondergronds paleis. Grappig hoorspel en vrije versie van het sprookje 'De zes dienaren' van Grimm. Met cd, liedteksten en kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 jaar.
Flaptekst
Trammezant wil een held worden, maar er zijn al teveel helden, en te weinig problemen. Of is dat maar schijn? Er gebeuren namelijk vreemde dingen in het Rijk van Alice en Francis Gloom-Bliss, en vooral ónder het Rijk van dit bijzonder blije koningskoppel. De Zes Dienaren worden ter hulp geroepen om dochtertje Joy Bliss-Gloom te beschermen tegen de duistere plannen van de cynische grootmoeder Antithesia. Wordt dit het einde van de blijheid, en erger nog, de dood van de smiley? Een underground verhaal waarin licht en duister elkaar voortdurend afwisselen zonder lichtschakelaars, met in de hoofdrollen: militaire mollen met overhitte hersens, narren en pingpongkampioenen, ingebeelde ziektes en realistische aannemers. Mathijs F Scheepers is nar tegen zijn zin, Katelijne Verbeke speelt iedereen letterlijk ondersteboven, Stefaan Degand geniet van zijn eigen service, Lux Janssen speelt met eigen accent, Inge Paulussen praat met haar tanden bloot en Lieven Scheire is gebiologeerd door ondergrondse militaire bewegingen. Gène Bervoets, Koen De Graeve en Koen Van Impe spelen zichzelf : superhelden. Warre Borgmans doet ook iets, maar wat precies is niet helemaal duidelijk.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen