Dimitri Verhulst leest De laatste liefde van mijn moeder
Dimitri Verhulst
Uitgegeven:
Amsterdam, 2010
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
(Overige) personen
Secundaire auteur:
Indeling
Medium:
Compact disc
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
NUR:
Gesproken tekst voor volwassenen (cd-tape) (077)
Codes
ISBN:
978-90-254-7575-8
EAN:
9789025475758
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
25,2 cm
Omvang:
5522 Compact disc
Bindwijze:
Audio Visuele Media
Bibliografische annotatie
Titel van label. - Integrale weergave van het boek voorgelezen door deauteur en verschenen o.d.t.: De laatste liefde van mijn moeder.
Annotatie
Tijdens een vakantiebusreis komt een 11-jarig jongetje erachter dat hij door de nieuwe relatie van zijn moeder buiten spel is komen te staan.
Flaptekst
We schrijven begin jaren tachtig, vorige eeuw. Martine Withofs heeft een nieuwe liefde en is net bij hem ingetrokken, met medeneming van een paar pannen, de sofa, de televisie en haar elfjarige zoontje Jimmy. Die ziet zich opgescheept met een stiefvader die hem er liever niet bij had gehad, maar die toch besluit zijn nieuwe gezin te trakteren op een zomerweekje in het buitenland.
Voordat Martine gewend is aan de gedachte dat ze een aantal afleveringen van haar favoriete tv-serie moet missen, zitten ze al in een overvolle touringcar naar het Zwarte Woud. Tijdens de reis raakt Jimmy bevriend met de vier jaar oudere Héloïse, die hem een schokkend nieuwtje weet te vertellen over zijn moeder en haar minnaar.

Het schrijfplezier en het talent van Verhulst spatten weer van de pagina’s. Het verhaal is net zo meeslepend als De helaasheid der dingen en even poëtisch als Mevrouw Verona daalt de heuvel af. ‘Hij is een van de grootste, meest woeste talenten van de Vlaamse letteren.’ – NRC HANDELSBLAD

‘Verhulst houdt met weemoed en snijdende humor zijn jeugdsentiment eronder.’ – DE VOLKSKRANT

‘De hipste en toegankelijkste schrijver van het moment. ’ – HUMO
‘Dimitri Verhulst is wat je zegt een literaire hit.’ – HP DE TIJD

Dimitri Verhulst (Aalst, 1972) won in 2009 de Libris Literatuurprijs met Godverdomse dagen op een godverdomse bol. Datzelfde jaar werd de verfilming van zijn bestseller De helaasheid der dingen een bioscoophit.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen