Dit vuur dooft nooit
een jaar bij de PKK
Fréderike Geerdink
Uitgegeven:
Houten, 2018
Editie:
Eerste druk
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
17 mei 2018
(Overige) personen
Secundaire auteur:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Politieke partijen; afzonderlijk (337.1)
NUR:
Mens en maatschappij algemeen (740)
Codes
ISBN:
978-90-00-35355-2
EAN:
9789000353552
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
303 pagina's
Bibliografische annotatie
Met literatuuropgave, register.
Annotatie
Persoonlijk verslag door een Nederlandse journaliste van een reis door Koerdistan en de politieke en humanitaire achtergronden van de PKK en de strijd voor een onafhankelijk Koerdistan.
Flaptekst

Een jaar onder de Koerdische strijders

De succesvolste strijders tegen IS zijn de Koerden. Tijdens haar werk als correspondent in Zuidoost-Turkije, waar overwegend Koerden wonen, leerde Fréderike Geerdink de Koerden en de PKK kennen. Nadat ze in 2015 vanwege haar werk Turkije werd uitgezet, trok ze naar Irak en Syrië om zich onder de PKK en de daaraan gelieerde groepen te begeven. Een jaar lang bevond Geerdink zich als eerste journalist in deze unieke positie.

Wat drijft deze Koerdische strijders en strijdsters? Waarom nemen zij het als geen ander op tegen IS? Wat heeft die oorlog te maken met de Koerdische strijd in Turkije? 

Dit boek, een mix van journalistiek, reisverhaal en oorlogsverslaggeving, beantwoordt al deze vragen. Een bijzonder insidersverhaal over de PKK.

Fréderike Geerdink heeft ruim 25 jaar ervaring als journalist. Tussen 2006 en 2015 was ze Turkije-correspondent, de laatste jaren als enige buitenlandse journalist met als standplaats Diyarbakir, de hoofdstad van de Koerden. Haar vorige boek, De jongens zijn dood, werd genomineerd voor de Kees Brusseprijs 2015, de prijs voor het beste journalistieke boek. 

Literaire adressenbank
Uitgever
Literaire Prijzen
Delen