Divisadero
Michael Ondaatje
Uitgegeven:
Amsterdam, 2007
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Divisadero
Jaar van uitgave:
2007
Plaats van uitgave:
London
Uitgever:
Bloomsbury
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
NUR:
Vertaalde literaire roman, novelle (302)
Codes
ISBN:
978-90-446-0983-7
EAN:
9789044609837
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
274 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Vert. van: Divisadero. - London : Bloomsbury, 2007.
Annotatie
Een traumatische gebeurtenis in hun tienerjaren drijft twee Amerikaanse zussen en een pleegbroer uit elkaar.
Flaptekst
Met De Engeise patiënt vestigde Michael Ondaatje in één klap zijn internationale reputatie als vooraanstaand schrijver. Nu gaat hij nog een stapje verder met zijn nieuwe roman Divisadero, misschien wel zijn artistieke hoogtepunt.
Divisadero begint in het noorden van Californië, dichr bij de plek die voorheen Gold Rush Country was, in de jaren zeventig van de twintigste eeuw. Op een boerderij woont een vader met zijn eigen dochter Anna, zijn geadopteerde dochter Claire en de mysterieuze jongeman Coop. Op een dag wordt het geïmproviseerde gezin onverwacht verscheurd door een traumatische ervaring die hen voor het leven tekent. De drie jonge mensen gaan ieder hun eigen weg. Coop komt terecht in de rauwe casinowereld van Nevada, Claire vestigt zich in San Francisco, en Anna's zwerftocht voert haar naar een afgelegen landhuis in Zuid-Frankrijk. Daar duikt ze in het verleden van een schrijvet, een verleden dat erg veel lijkt op dat van haarzelf, Claire en Coop - een verleden dat hen alle drie zal inhalen en hun levens misschien voorgoed zal veranderen.
Divisadero is een onvergetelijk, betoverend bock over bezit en verlies, liefde en herinnering, en meer dan eens botsende, maar onverbrekclijke familiebanden.
Michael Ondaarje is dichter, criticus en romanschrijver. Hij ontving in 1992 de prestigieuze Booker Prize voor zijn roman De Engeise patient, die ook verfilmd werd en een van de geliefdste films van de jaren negentig zou worden. Ondaatjes adembenemende stijl maakt van Divisadero een nieuw hoogtepunt in zijn oeuvre.
Over De Engeise patiënt.
Wat De Engeise patiënt tot zo'n fascinerende roman maakt is Ondaatjes onnavolgbare vermogen om verrassende beelden te ontlokken aan de wereld.' TROUW
De Engeise patiënt is een schitterend, ronddolend verhaal van natieloze nomaden die door verlangen worden gedreven.' DE GROENE AMSTERDAMMER
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen