Een hartverscheurend verhaal van duizelingwekkende genialiteit
Dave Eggers
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2015
Editie:
Tiende druk
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
18 mei 2015
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
A heartbreaking work of staggering genius
Jaar van uitgave:
2000
Plaats van uitgave:
New York
Uitgever:
Simon & Schuster
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Trefwoord(en):
NUR:
Vertaalde literaire roman, novelle (302)
Codes
ISBN:
978-90-488-2928-6
EAN:
9789048829286
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
20 cm
Omvang:
494 pagina's
Extra pagina's:
L
Met illustraties
Bibliografische annotatie
Vertaling van: A heartbreaking work of staggering genius. - New York : Simon & Schuster, 2000. - Jubileum-editie. - 1e druk Nederlandse uitgave: Amsterdam : Vassallucci, 2000.
Annotatie
Afwisselend speels en navrant autobiografisch getint relaas van de zorg van een twintigjarige schrijver voor zijn achtjarige broertje na de dood van hun ouders.
Flaptekst

Ik pak zijn hand en we gaan door het venster en vliegen over de snel geschetste bomen, en dan op naar Californië'

De absolute literaire sensatie van het vorige millennium was Een hartverscheurend verhaal van duizelingwekkende genialiteit van Dave Eggers: sensationele recensies (door twintig critici verkozen tot hét boek van het jaar 2000), spraakmakende optredens, grote verkoopaantallen én een hartverscheurend verhaal: het gaat over de tragische dood van Eggers' ouders (die binnen vijf weken na elkaar aan kanker stierven toen hij eenentwintig jaar oud was) en de wijze waarop hij zijn dan achtjarige broertje Toph opvoedt.

Hier is eindelijk weer een boek dat nu al de klassieker voor een hele generatie is. Het is, zoals HP/De Tijd reeds schreef, 'zowel een mis voor de doden als een toast op het leven'.

Dave Eggers schreef zijn debuut Een hartverscheurend verhaal van duizelingwekkende genialiteit in 2000 en werd finalist voor de Pulitzer Prize. Vervolgens schreef hij o.a. Zeitoun, Wat is de Wat en Een hologram voor de koning (wordt verfilmd met Tom Hanks in de hoofdrol). In 2013 verscheen zijn bestseller De cirkel. Eggers is tevens de drijvende kracht achter McSweeney's en 826 Valencia, en won in 2008 de Ted Prize.

Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen