Een moeilijke beslissing
Een Tilly Trotter-roman
Catherine Cookson
Uitgegeven:
Amsterdam, 2013
Serietitel:
Een Tilly Trotter-roman
Serienummer:
3
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
15 april 2013
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Tilly Trotter widowed
Jaar van uitgave:
1982
Plaats van uitgave:
London
Uitgever:
Heinemann
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
NUR:
Vertaalde literaire roman, novelle (302)
Codes
ISBN:
978-90-225-6707-4
EAN:
9789022567074
ASW:
Overig
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
283 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Vertaling van: Tilly Trotter widowed. - London : Heinemann, 1982. - Oorspronkelijke titel: Tilly : een moeilijke beslissing. - Amsterdam [etc.] : De Boekerij, 1982.
Annotatie
Na de dood van haar man keert Tilly met haar kinderen uit Amerika terug naar Engeland, waar ze haar erfenis beheert. Vervolg op 'Liefde als leidraad' en 'Het land van de hoop'.
Flaptekst
Nadat haar echtgenoot Matthew in Amerika is omgekomen, keert Tilly met haar twee kinderen terug naar Engeland. Ze is nu de eigenaresse van het huis, het landgoed en de mijn die haar man haar heeft nagelaten. Eindelijk lijkt Tilly met haar kinderen een zorgeloos leven te kunnen leiden. Helaas heeft men in het dorp een goed geheugen en het gerucht dat Tilly een heks is, wordt nieuw leven ingeblazen. Vooral haar kinderen hebben erg onder de roddels te lijden.Als op een dag een deel van de mijn instort, leidt Tilly de reddingsexpeditie en redt ze het leven van haar jeugdliefde Steve McGrath. Na deze moedige daad is Tilly de heldin van het dorp. Steve vraagt haar ten huwelijk, maar Tilly heeft haar overleden man beloofd dat ze nooit zal hertrouwen...Een moeilijke beslissing is het slotstuk in de meeslepende trilogie over Tilly Trotter, die verder bestaat uit Liefde als leidraad en Het land van de hoop.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen