Een weeffout in onze sterren
John Green
Auteur:
Uitgegeven:
Rotterdam, 2014
Editie:
Zevende druk
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
19 mei 2014
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
The fault in our stars
Jaar van uitgave:
2012
Plaats van uitgave:
New York
Uitgever:
Dutton Children's Books
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Trefwoord(en):
NUR:
Vertaalde literaire roman, novelle (302)
Leeftijdscategorie:
Young Adult
Codes
ISBN:
978-90-477-0661-8
EAN:
9789047706618
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
8 pagina's
Extra pagina's:
264 pagina
Met foto's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Vertaling van: The fault in our stars. - New York : Dutton Children's Books, ©2012. - Filmeditie. - 1e druk van deze uitgave: 2014. - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: 2012.
Annotatie
Een 16-jarig meisje weet niet hoe lang ze nog te leven heeft. Vanwege die onzekerheid biedt ze aanvankelijk weerstand tegen de toenadering van een jongen, die zelf kanker overwonnen lijkt te hebben.
Flaptekst
De filmeditie

Hazel werd drie jaar geleden opgegeven, maar een nieuw medicijn rekt haar leven voor nog onbekende tijd. Genoeg om een studie op te pakken en vooral niet als zieke behandeld te worden. Augustus, Gus, heeft kanker overleefd - ten koste van een been. Vanaf het moment dat Hazel en Gus elkaar ontmoeten, lijkt er geen ontsnappen aan de zinderende wederzijdse aantrekkingskracht. Maar Hazel wil niet iemands tijdbom zijn.

Hazel laat Gus kennismaken met haar lievelingsboek: An Imperial Affliction van Peter Van Houten, een roman over een ziek meisje, die midden in een zin eindigt. Samen besluiten ze op zoek te gaan naar Peter Van Houten om hem te vragen hoe het de personages vergaat nadat het boek is opgehouden. De tocht leidt hen naar Amsterdam, waar de schrijver als een kluizenaar leeft. Hij is in niets wat ze zich van hem hebben voorgesteld. En hun leven neemt een wending die ze zich niet hadden kunnen indenken.

Geen enkele samenvatting kan recht doen aan de kracht van deze roman. John Green heeft een meesterwerk geschreven dat door merg en been gaat, dat kracht geeft en vernietigt, dat ieder godsblij maakt dat hij lééft.
Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Nieuws
Literaire Prijzen
Delen