Ethica
Spinoza
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2015
Editie:
Zevende druk
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
27 februari 2015
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Ethica ordine geometrico demonstrata
Vertaald uit:
Latijn
(Overige) personen
Secundaire auteur:
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
SISO:
Werken van wijsgeren (155.3)
NUR:
Filosofie algemeen (730)
Codes
ISBN:
978-90-351-4325-8
EAN:
9789035143258
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
23 cm
Omvang:
628 pagina's
Bibliografische annotatie
Vertaling van: Ethica ordine geometrico demonstrata. - Latijnse tekst met daarnaast Nederlandse vertaling. - 1e druk van deze uitgave: 2002. - (Nederlandse klassieken). - Met literatuuropgave, register.
Annotatie
Tekst, vertaling en verklaringen van het hoofdwerk van de Nederlandse filosoof (1632-1677).
Flaptekst
Spinoza (1632-1677) is zonder twijfel de bekendste wijsgeer van Nederlandse bodem en behoort tot het selecte gezelschap van filosofen die gezichtsbepalend worden geacht voor de geschiedenis van het westerse denken.
Maar weinig filosofen zijn zo diep verafschuwd en tegelijkertijd zozeer bewonderd. De Ethica is dan ook een opmerkelijk boek. Spinoza schreef het om zijn publiek dit levensdoel voor ogen te stellen: de mens moet zichzelf zijn, zich niet door zijn emoties laten meeslepen, en inzicht hebben in zichzelf en in de samenhang van de wereld. Alleen dan kan een mens gelukkig worden.
De Ethica is een klassieker uit de westerse filosofie.

Dr. Henri Krop (1954) is als universitair hoofddocent geschiedenis van de wijsbegeerte verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In 2014 verscheen van zijn hand het gelauwerde Spinoza. Een paradoxale icoon van Nederland.

'Henri Krop maakte een nieuwe vertaling, met als belangrijk voordeel dat de Latijnse tekst op de linkerpagina's staat afgedrukt. (...) Nu kan iedereen, ook buiten Nederland, de tekst van Spinoza's eigen hand lezen, met zijn droge, precieze, soms ridicuul-herhalende stijl.'
HUGO BRANDT CORSTIUS, NRC HANDELSBLAD

'Voornaam uitgegeven in een tweetalige editie, het korzelige Latijn van de zeventiende-eeuwse autodidact naast het even zorgvuldige als hedendaagse Nederlands van de Rotterdamse filosoof Henri Krop.'
MICHAËL ZEEMAN, DE VOLKSKRANT
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen