Extreem luid & ongelooflijk dichtbij
Jonathan Safran Foer
Uitgegeven:
Amsterdam, 2016
Editie:
Tweeënveertigste druk
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Extremely loud & incredibly close
Jaar van uitgave:
2005
Plaats van uitgave:
Boston
Uitgever:
Houghton Mifflin
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Trefwoord(en):
NUR:
Vertaalde literaire roman, novelle (302)
Codes
ISBN:
978-90-263-3380-4
EAN:
9789026333804
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
20 cm
Omvang:
18 pagina's
Extra pagina's:
346 pagina
Met illustraties
Bibliografische annotatie
Vertaling van: Extremely loud & incredibly close. - Boston : Houghton Mifflin, 2005. - 1e druk Nederlandse uitgave: Amsterdam : Anthos, ©2005.
Annotatie
Wanneer een 9-jarige jongen in New York op zoek gaat naar informatie over zijn vader, die bij de aanslag op 11 september 2001 is omgekomen, vindt hij iets anders dan hij verwachtte.
Flaptekst
Oskar Schell uit 'Extreem luid & ongelooflijk dichtbij' van Jonathan Safran Foer is uitvinder, sieradenontwerper, amateur-entomoloog, francofiel, slagwerker, verwoed schrijver van fanmail, pacifist, archeoloog van Central Park, romanticus, Groot Ontdekkingsreiziger, juwelier, acteur, inconsequent veganist, verzamelaar van: zeldzame munten, vlinders die een natuurlijke dood zijn gestorven, Beatles-spullen, miniatuurcactussen en halfedelstenen. Hij is negen jaar.
Oskar heeft zijn vader verloren bij de aanslagen op het WTC in New York. In zijn vaders kledingkast vindt Oskar een vaas, en wanneer hij die per ongeluk laat vallen ontdekt hij een vreemd uitziende sleutel. Dan begint de jonge Oskar een zoektocht die hem door de stad New York zal voeren, in een poging betekenis te geven aan de zinloze dood van zijn vader.
Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
LiTTerair
Delen