Eye love you
mensenboek, vrouwen-, mannenboek, libido-, sex-, liefdes-, vriendschapsboek : boek van geluk, verdriet, lijden, dood, strijd, moed, vitaliteit
Ed van der Elsken
Uitgegeven:
[Eindhoven], 2016
Editie:
Derde druk
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Jaar van uitgave:
1977
Plaats van uitgave:
Bussum
Uitgever:
Holkema & Warendorf
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Fotografen; afzonderlijk (761.2)
Codes
ISBN:
978-94-622-6181-5
EAN:
9789462261815
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
31 cm
Omvang:
176 pagina's
Met illustraties
Bibliografische annotatie
Tekst in het Nederlands, Engels en Frans. - Uitgave in samenwerking met het Nederlands Fotomuseum. - 1e druk: Bussum : Holkema & Warendorf, 1977.
Annotatie
Fotoboek over mensen in de meest uiteenlopende leefomstandigheden overal ter wereld.
Flaptekst
Het eerste boek van Ed van der Elsken volledig in kleur, voornamelijk gebaseerd op zijn reizen voor het maandblad Avenue, verscheen in 1977. Uitgangspunt voor dit boek was de liefde, vooral de liefde tussen man en vrouw zoals die overal ter wereld wordt beleefd. Halverwege verandert het onderwerp naar de strijd om het bestaan, die mannen en vrouwen in solidariteit (of als individu) beleven. De menselijkheid en betrokkenheid die zo kenmerkend is voor het werk van Van der Elsken, boeit en verbluft nog steeds en daarom verdient juist deze uitgave een herdruk.

Net als voor het boek Amsterdam! zijn alle oorspronkelijke dia's schoongemaakt, gescand en minutieus bewerkt met een nieuwe techniek die het restauratie atelier van het Nederlands Fotomuseum heeft ontwikkeld. Deze heruitgave toont Van der Elskens werk in de beste kwaliteit.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen