Gaan, ging, gegaan
roman
Jenny Erpenbeck
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2016
Editie:
Eerste druk
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Gehen, ging, gegangen
Plaats van uitgave:
München
Uitgever:
Albrecht Knaus Verlag
Vertaald uit:
Duits
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
Trefwoord(en):
NUR:
Vertaalde literaire roman, novelle (302)
Codes
ISBN:
978-94-616-4405-3
EAN:
9789461644053
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
314 pagina's
Bibliografische annotatie
Vertaling van: Gehen, ging, gegangen. - München : Albrecht Knaus Verlag. - ©2015.
Annotatie
Een emeritus professor in de klassieke filologie trekt zich het lot aan van tien Afrikaanse vluchtelingen die in Berlijn in hongerstaking zijn gegaan.
Flaptekst
Een ontdekkingsreis naar een wereld die tot zwijgen is veroordeeld, maar midden onder ons is...

Richard is net met pensioen en probeert enigszins in paniek grip te krijgen op zijn nieuwe bestaan. Geconfronteerd met de verhalen over de stroom vluchtelingen in de kranten en op de televisie, zoekt hij op een goed moment contact met een aantal Afrikaanse jongemannen die in het centrum van de stad hun tenten hebben opgeslagen. Hoe gaan zij om met de enorme veranderingen in hun leven?
Hij slaagt erin het vertrouwen van de mannen te winnen en raakt met hen in gesprek. Hoe hebben zij weten te overleven? Hoe is hun reis verlopen? Hoe ervaren zij het bestaan in hun nieuwe omgeving? Hoe gaan zij om met hun herinneringen? Er ontstaat een fascinerende dialoog, waarin niet alleen de verhalen van de vluchtelingen tot leven komen, maar ook een antwoord wordt gezocht op universele vragen over tijd en verlies, over grenzen, verschillen en macht, over vriendschap en over de rol van verhalen en muziek.

Jenny Erpenbeck (1967) is een van de toonaangevende Duitse schrijfsters van dit moment. Bij Van Gennep verschenen eerder ATROPA BELLADONNA, HET VERHAAL VAN HET OUDE KIND, WOORDENBOEK, HUISHOUDEN en EEN HANDVOL SNEEUW (4e druk), dat vorig jaar werd bekroond met de Europese Literatuurprijs. Haar werk wordt vertaald door de gelauwerde Elly Schippers.
Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen