Galicische wetten
over de oorsprong van 'genocide' en 'misdrijven tegen de menselijkheid'
Philippe Sands
Auteur:
Uitgegeven:
Houten, 2018
Editie:
Eerste druk
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
8 maart 2018
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
East West Street
Jaar van uitgave:
2016
Plaats van uitgave:
London
Uitgever:
Weidenfeld & Nicolson
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
SISO:
Overige bijzondere onderwerpen (330.99)
NUR:
Moderne geschiedenis (1870-heden) (686)
Codes
ISBN:
978-90-00-35938-7
EAN:
9789000359387
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
23 cm
Omvang:
512 pagina's
Met illustraties
Bibliografische annotatie
Vertaling van: East West Street. - London : Weidenfeld & Nicolson, ©2016. - Met literatuuropgave, register.
Annotatie
Speurtocht naar de ontstaansgeschiedenis van het moderne internationaal recht tegen de achtergrond van de jodenvervolging tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Flaptekst

‘Een monumentale prestatie […] een ingrijpend persoonlijk verslag over de oorsprong van misdaden tegen de menselijkheid en genocide, verteld met liefde, woede en precisie.' John le Carré

Als mensenrechtenadvocaat Philippe Sands wordt uitgenodigd om een college te geven in de West-Oekraïense stad Lviv, ontdekt hij een reeks buitengewone historische toevalligheden. Dit is het begin van een speurtocht die hem de halve wereld over zal voeren op zoek naar de oorsprong van het internationaal recht en zijn eigen geheime familiegeschiedenis, beginnend en eindigend met de laatste dag van de Neurenbergprocessen. 

Drie mannen vormden de leidraad voor Sands' zoektocht: mensenrechtenadvocaten Raphael Lemkin en Hersch Lauterpacht, de grondleggers van de begrippen ‘genocide' en ‘misdaden tegen de menselijkheid', en Hans Frank, Hitlers advocaat en leider van de nazibezetting in Polen. Het resultaat is een indrukwekkend boek dat laat zien hoe de wereld na de Tweede Wereldoorlog op juridisch gebied worstelde met iets overweldigends als massamoord.

Philippe Sands is hoogleraar Internationaal Recht aan University College London, en advocaat in de Matrix Chambers. Hij verschijnt vaak in internationale hoven, zoals het Internationaal Strafhof en het Internationaal Gerechtshof in Den Haag. Hij is betrokken geweest bij een groot aantal van de belangrijkste internationale misdaadzaken van de afgelopen jaren, inclusief die van Pinochet, Congo, Joegoslavië, Rwanda, Irak en Guantanamo Bay. Galicische wetten is zijn vierde boek. Sands schrijft voor de Financial Times, The Guardian, The New York Review of Books en Vanity Fair.

Literaire adressenbank
Uitgever
Literaire Prijzen
Delen