Gasland
Nederland wordt wakker geschud
Louis Stiller
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2018
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
15 november 2018
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
SISO's:
Aardoliewinning - Aardgaswinning (643.4)Vulkanen en aardbevingen (567.2)
NUR:
Literaire non-fictie algemeen (320)
Codes
ISBN:
978-90-445-3937-0
EAN:
9789044539370
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
271 pagina's
Bibliografische annotatie
Met literatuuropgave.
Annotatie
Geschiedenis van de aardgaswinning in Noord-Nederland en de aardbevingen ten gevolge daarvan, met een vooruitblik op de toekomstige energievoorziening van Nederland.
Flaptekst
We wonen niet in Nederland, we wonen in Gasland. Bevingen, schadeherstel en versterkingen gijzelen de levens, woningen, het landschap en de toekomst van honderdduizenden Groningers, schetst journalist en essayist Louis Stiller, inwoner van het Groningse Warffum. Maar Gasland gijzelt ook de toekomst van heel Nederland. Want nergens in Europa wordt zo weinig duurzame energie geproduceerd als hier, en nergens worden oplossingen zo ver naar de toekomst doorgeschoven. Terwijl het twee voor twaalf is, op energie- en klimaatgebied.

In Gasland reist Stiller door het fysieke en mentale landschap van de gaswinning, op zoek naar antwoorden. Hij schetst glashelder de complexe aard en achtergronden van de problematiek, probeert lessen te trekken uit zeventig jaar gasgeschiedenis en onderzoekt mogelijkheden om, net als na de vondst van het gas, snel en groots een weg uit het oude energiestelsel te vinden.
Literaire adressenbank
Uitgever
Literaire Prijzen
Delen