Geen brug te ver
Het Arnhem van Marcel van Roosmalen
Marcel van Roosmalen
Uitgegeven:
[Amsterdam], 2017
Editie:
Tweede druk
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
31 juli 2017
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Jaar van uitgave:
2015
(Overige) personen
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Genre(s):
Trefwoord(en):
NUR:
Literaire non-fictie algemeen (320)
Codes
ISBN:
978-90-290-9234-0
EAN:
9789029092340
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
206 pagina's
Bibliografische annotatie
Deze uitgave is tot stand gekomen met medewerking van Van Grunsven Creative Management, zie ook: www.vangrunsven.com. - 1e druk: 2015. - Eerder verschenen in nrc.next, VARAgids en Volkskrant Magazine.
Annotatie
Columns over de Gelderse hoofdstad Arnhem en het dorp Velp in heden en verleden.
Flaptekst

Humor en zelfrelativering – een van de beste columnisten van Nederland schreef een ode aan zijn geboortestad ArnhemArnhem is onder meer bekend om zijn Rijnbrug, de slag tijdens de Tweede Wereldoorlog die een groot deel van de stad verwoestte, Burgers’ Zoo, het Openluchtmuseum, de trolleybus, Arnhemse meisjes en het park Sonsbeek. Maar het is vooral de stad waar Marcel van Roosmalen is geboren en getogen. En als hij zijn geboorteplaats opnieuw mocht kiezen, zou het weer deze stad zijn.Iedereen weet waar de Amsterdammer voor staat, de Hagenees of de Rotterdammer, maar wat maakt een Arnhemmer tot een echte Arnhemmer? Volgens Van Roosmalen zijn dat op de eerste plaats de humor en zelfrelativering. Typerend is ook dat de Arnhemmer altijd het zwartste scenario als uitgangspunt neemt voor zijn doen en laten, dan kan de rest alleen nog maar meevallen. En hij onderscheidt zich door zijn directe manier van communiceren: waar ze elders een smoes verzinnen, windt de Arnhemmer er geen doekjes om. En wat te denken van het motto: je beste vriend dat ben je zelf?Met Geen brug te ver schreef Marcel van Roosmalen een geestige liefdesverklaring aan Arnhem en zijn inwoners.

De pers over Geen brug te ver


‘Geen brug te ver is een geestige, maar ook aandoenlijke ode aan de “kleinstad” en de inwoners.’ Dagblad de Limburger


‘Het zit ‘m bij de Arnhemmer in de humor en de zelfrelativering. In een nuchtere, directe zwartgalligheid – de Amsterdammer min de grote bek, zeg maar.’ HP/De Tijd


‘Van Roosmalen heeft precies de juiste toon te pakken.’ Arnhems Historisch Tijdschrift

Literaire adressenbank
Uitgever
Literaire excursies
Delen