Gerechtigheid
grote letter uitgave
Stieg Larsson
Auteur:
Uitgegeven:
Deventer, 2016
Serietitel:
Grote letter bibliotheek
Serienummer:
3163. De Millennium trilogie ; 3e boek
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
14 november 2016
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Luftslottet som sprängdes
Jaar van uitgave:
2006
Plaats van uitgave:
Stockholm
Uitgever:
Norstedt
Vertaald uit:
Zweeds
(Overige) personen
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
NUR:
Literaire thriller (305)
Codes
ISBN:
978-90-364-3163-7
EAN:
9789036431637
ASW:
Overig
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
23 cm
Omvang:
338 pagina's
Extra pagina's:
4 delen (3
Bibliografische annotatie
Vertaling van: Luftslottet som sprängdes. - Stockholm : Norstedt, 2006. - (Millennium ; 3). - Uitgave in samenwerking met uitgeverij Signatuur. - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Amsterdam : Signatuur, 2008. - Met grote letters gedrukt.
Annotatie
Nadat de mooie en intelligente Lisbeth Salander een aanslag heeft overleefd, poogt journalist Mikael Blomkvist van het blad Millennium alle aanklachten tegen haar te weerleggen.
Flaptekst
Lisbeth Salander heeft een levensbedreigende aanslag overleefd en wordt in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, evenals de man die verantwoordelijk is voor haar duistere, pijnlijke verleden: Alexander Zalachenko. Salander wordt gezocht voor moord en door de media is ze neergezet als een psychopaat, moordenaar en satanist. Alleen Blomkvist is overtuigd van haar onschuld. Hij ontdekt de relatie tussen de vrouwenhandel, het verleden van Salander en de Zweedse veiligheidsdienst en wil daarover publiceren. Maar wil Salander wel meewerken? Ze vertrouwt niemand en zeker Blomkvist niet, die haar als enige veel te goed kent. Uiteindelijk moet ze voor de rechtbank verschijnen. Zal het recht zegevieren?

Razend spannende ontknoping in dit laatste deel van de Millenium trilogie. Van de trilogie werden wereldwijd meer dan 50 miljoen exemplaren verkocht.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen