Gerechtigheid
verkorte versie
Stieg Larsson
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2010
Editie:
1e dr
Serietitel:
De Millennium trilogie
Serienummer:
3
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
1 juli 2010
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Utrecht : Signatuur
(Overige) personen
Secundaire auteur:
Indeling
Medium:
Compact disc
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Genre(s):
NUR:
Gesproken tekst voor volwassenen (cd-tape) (077)
Codes
ISBN:
978-90-476-0972-8
EAN:
9789047609728
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
25 cm
Omvang:
88 Compact disc
Bindwijze:
Audio Visuele Media
Bibliografische annotatie
Titel van omslag. - Verkorte weergave van het boek oorspr. uitg. in vert. van Tineke Jorissen-Wedzinga: Utrecht : Signatuur.
Annotatie
Nadat de mooie en intelligente Lisbeth Salander een aanslag heeft overleefd, poogt journalist Mikael Blomkvist van het blad Millennium alle aanklachten tegen haar te weerleggen.
Flaptekst
Twee tegenpolen, Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander. Hij is een charmante man en een kritische journalist van middelbare leeftijd, en uitgever van het beroemde en beruchte tijdschrift Millennium. Zij is een jonge, gecompliceerde, uiterst intelligente vrouw én ze is een computerhacker van wereldklasse. Lisbeth Salander heeft een levensbedreigende aanslag overleefd en wordt in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, evenals de man die verantwoordelijk is voor haar duistere, pijnlijke verleden: Alexander Zalachenko. Salander wordt gezocht voor moord en door de media is ze neergezet als een psychopaat, moordenaar en satanist. Blomkvist is overtuigd van haar onschuld. Hij ontdekt de relatie tussen de vrouwenhandel, het verleden van Salander en de Zweedse veiligheidsdienst en wil daarover publiceren. Maar wil Salander wel meewerken? Ze vertrouwt niemand en zeker Blomkvist niet, die haar als enige veel te goed kent. Uiteindelijk moet ze voor de rechtbank verschijnen. Zal het recht zegevieren?
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen