Gerechtigheid
Stieg Larsson
Auteur:
Uitgegeven:
Utrecht, 2011
Editie:
16e dr
Serietitel:
De Millennium trilogie
Serienummer:
3
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
1 mei 2011
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Luftslottet som sprängdes
Jaar van uitgave:
2006
Plaats van uitgave:
Stockholm
Uitgever:
Norstedt
Vertaald uit:
Zweeds
(Overige) personen
Secundaire auteur:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
NUR:
Literaire thriller (305)
Codes
ISBN:
978-90-5672-407-8
EAN:
9789056724078
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
651 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Vert. van: Luftslottet som sprängdes. - Stockholm : Norstedt, 2006. - (Millennium ; 3). - 1e dr. Nederlandse uitg.: 2008.
Annotatie
Nadat de mooie en intelligente Lisbeth Salander een aanslag heeft overleefd, poogt journalist Mikael Blomkvist van het blad Millennium alle aanklachten tegen haar te weerleggen.
Flaptekst
Twee tegenpolen, Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander. Hij is een charmante man en een kritische journalist, en uitgever van het tijdschrift Millennium. Zij is een jonge, gecompliceerde, uiterst intelligente vrouw met zwartgeverfd haar, piercings en tatoeages én ze is een hacker van wereldklasse.
Lisbeth Salander heeft een levensbedreigende aanslag overleefd en wordt in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, evenals de man die verantwoordelijk is voor haar duistere verleden: Alexander Zalachenko. Salander wordt gezocht voor moord en door de media is ze neergezet als een psychopaat, moordenaar en satanist. Alleen Blomkvist is overtuigd van haar onschuld. Hij ontdekt de relatie tussen de vrouwenhandel, het verleden van Salander en de Zweedse veiligheidsdienst en wil daarover publiceren. Maar wil Salander wel meewerken? Ze vertrouwt niemand. Uiteindelijk moet ze voor de rechtbank verschijnen. Zal het recht zegevieren?
Razend spannende ontknoping in de eerste drie delen van de Millennium-reeks. In totaal zijn er wereldwijd meer dan 50 miljoen exemplaren verkocht.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen