Grote verwachtingen
Charles Dickens
Auteur:
Uitgegeven:
Deventer, 2017
Serietitel:
Grote letter bibliotheek
Serienummer:
3299
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Van Kampen, 1862
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
NUR:
Vertaalde literaire roman, novelle (302)
Codes
ISBN:
978-90-364-3299-3
EAN:
9789036432993
ASW:
Overig
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
23 cm
Grote letter uitgave:
Ja
Omvang:
320 pagina's
Extra pagina's:
3 banden (
Bibliografische annotatie
Vertaling van: Great expectations, 1861. - Op omslag: GLBKLASSIEKERS. - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Amsterdam : Veen, 2001 . - (L. J. Veen klassiek). - Oorspronkelijke titel: Groote verwachtingen / vert. van C.M. Mensing . - Amsterdam : Van Kampen, 1862. - Met grote letters gedrukt.
Annotatie
De ontwikkelingsdrang van een jongeman in het 19e-eeuwse Engeland die na een periode van snobisme en vervreemding van zijn milieu terugkeert naar de eenvoud van zijn afkomst.
Flaptekst
Grote verwachtingen verhaalt van het weeskind Pip en het geheimzinnige fortuin dat hij in de schoot geworpen krijgt, zijn snobistische afwijzing van oude vrienden en de groei vol pijn en tegenslagen naar echte volwassenheid.

De lezer volgt Pips avonturen vanaf het moment waarop hij als jongen op een angstaanjagend kerkhof in Kent de ontsnapte gevangenisboef Magwitch ontmoet tot aan de laatste keer dat hij de mooie, harteloze Estella ziet en wordt meegezogen in een drama waarvan de morele en psychologische intensiteit geen moment verslapt.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen