Hallo muur
Erik Jan Harmens
Uitgegeven:
[Amsterdam], 2015
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
15 november 2014
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Trefwoord(en):
NUR:
Literaire roman, novelle (301)
Codes
ISBN:
978-90-488-1805-1
EAN:
9789048818051
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
229 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Flaptekst

Een man praat tegen een muur over de jaren die achter hem liggen. Jaren waarin hij een burnout kreeg, een echtscheiding doormaakte, een vader en een aantal beste vrienden zag overlijden én een geloofwaardig antwoord moest vinden op een alcoholverslaving. Hallo, muur is een eerlijk, ontroerend en ook grappig
verslag over dwalen, falen en blijven ademhalen, en een hart onder de riem voor mensen die een nieuw leven proberen op te bouwen nadat ze de bodem hebben bereikt.

Video

Video: Iris Koppe en Joey Boink

In Hallo muur schrijft Erik Jan Harmens over een tijd die hij verafschuwt omdat het een hele donkere periode in zijn leven was. Het liefst wil hij die achter zich laten, maar tegelijk voelt hij sterk de behoefte die te documenteren en er literatuur van te maken. Hallo muur (te verschijnen in januari) is een extreem autobiografische roman en toch ook fictie over een man die de bodem aantikt en daarna probeert weer boven te komen. Door zich in te leven in zijn personage, waarbij het verwarrende is dat hij zelf dat personage is, zit hij toch weer middenin die tijd.
Nadat hij destijds vanuit Alphen a/d Rijn (waar hij in eigen beheer zijn eerste dichtbundeltjes uitbracht) voor zijn studie was verhuisd naar Amsterdam, raakte hij aan de drank. Nadat hij vader was geworden, leidde dat tot een dubbelleven, overdag met de verantwoordelijkheden als vader en als schrijver en ’s nachts met een bestaan in de donkerte, heel destructief. Nadat hij was opgekrabbeld, is hij anders gedichten gaan schrijven. Geen hele lange brute zinnen meer maar korte staccatoachtige teksten.
Tot besluit van de opname leest Harmens een gedicht voor uit Ademgebed, de bundel die hij bezorgde van de vorig jaar, op 26-jarige leeftijd overleden dichter (nationaal kampioen Poetry Slam 2010) en muzikant Martijn Teerlinck.
Opname: Landsmeer, 6 november 2014.

Opnamedatum: 06-11-2014

Literaire adressenbank
Uitgever
Nieuws
Literaire Prijzen
Relevante links
Eigen recensies Literatuurplein
Delen