Heer van de vliegen
William Golding
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2016
Editie:
Tweede druk
Serietitel:
geen
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
16 maart 2016
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Lord of the flies
Jaar van uitgave:
1954
Plaats van uitgave:
London
Uitgever:
Faber and Faber
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Secundaire auteur:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
NUR:
Vertaalde literaire roman, novelle (302)
Leeftijdscategorie:
Young Adult
Codes
ISBN:
978-90-204-1484-4
EAN:
9789020414844
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
239 pagina's
Bibliografische annotatie
Vertaling van: Lord of the flies. - London : Faber and Faber, ©1954. - Oorspronkelijke Nederlandse titel: Heer der vliegen. - Lochem : De Tijdstroom, 1960. - 1e druk van deze Nederlandse uitgave: ©2011.
Annotatie
Een groep jongens spoelt na een schipbreuk aan op een onbewoond tropisch eiland. Al vlug ontstaan er twee groepen; de rivaliteit tussen beide mondt uit in een bloedige oorlog.
Flaptekst
Nog altijd even opwindend en tot nadenken stemmend als toen het in 1954 verscheen, schept 'Heer van de vliegen' een gewelddadig, treff end beeld van de menselijke natuur, en wat er met deze gebeurt als de beschaving ten onder gaat. Een groep schooljongens stort neer op een onbewoond eiland. Zonder ouders of ander volwassen toezicht moeten ze met elkaar samenwerken om te overleven, waar ze jammerlijk in falen. Hun strijd om het bestaan krijgt geleidelijk steeds meer barbaarse trekken. Heer van de vliegen werd bij verschijning met lof overladen, maar commercieel succes bleef in eerste instantie uit. Geleidelijk aan werd het echter een cult-favoriet onder studenten en critici, en werd het vaak vergeleken met Salingers De vanger in het graan wat betreft invloed op de moderne literatuur.
Literaire adressenbank
Uitgever
LiTTerair
Nieuws
Delen