Helden van de grens
Dave Eggers
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2016
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
26 juli 2016
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Heroes of the frontier
Jaar van uitgave:
2016
Plaats van uitgave:
New York
Uitgever:
Alfred A. Knopf
Vertaald uit:
Amerikaans
(Overige) personen
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
NUR:
Vertaalde literaire roman, novelle (302)
Codes
ISBN:
978-90-488-3594-2
EAN:
9789048835942
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
367 pagina's
Bibliografische annotatie
Vertaling van: Heroes of the frontier. - New York : Alfred A. Knopf, 2016.
Annotatie
Een Amerikaanse tandarts laat na een aanklacht van een patiënt haar ongelukkige huwelijk achter zich en vlucht met haar jonge kinderen naar Alaska, waar ze op zoek gaat naar een nieuwe invulling van hun leven.
Flaptekst
In Helden van de grens reist Josie met haar kinderen Paul en Ana in een krakkemikkige camper naar Alaska. Haar ex-man Carl weet niets van de onderneming. Josie worstelt met demonen uit zowel het verre als het nabije verleden: ze heeft, nadat een patiënt haar heeft aangeklaagd, haar tandartspraktijk moeten verkopen en ze rouwt nog om de dood van een jonge soldaat die haar zeer nabij stond.

De tocht begint als een welkome afleiding. Alaska is een compleet andere wereld; ze staan oog in oog met bizons en beren, koken hotdogs boven een kampvuur en slapen langs ijskoude rivieren in donkere bossen. Maar hoe verder de reis hen brengt, hoe meer Josie gedwongen wordt haar eigen fouten en tekortkomingen onder ogen te zien; om voorgoed af te rekenen met het verleden dat haar zelfs tot het einde van de beschaving blijft achtervolgen.

Dit is Dave Eggers op zijn best: Helden van de grens is een roman waarin hij de beste elementen van zijn eerdere werk weet te combineren.

Dave Eggers is de auteur van onder meer Een hartverscheurend verhaal van duizelingwekkende genialiteit, Wat is de Wat, De Cirkel en Een hologram voor de koning. Hij is tevens de drijvende kracht achter McSweeney’s en de non-profit 826 Valencia. Zijn boeken werden genomineerd voor onder meer de Pulitzer Prize, de National Book Award en de National Book Critics Circle Award.
Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Relevante links
Delen