Het geluid en de drift
William Faulkner
Uitgegeven:
Amsterdam, 2016
Editie:
Tweede druk
Serietitel:
LJ Veen Klassiek
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
The sound and the fury
Uitgever:
1st edition
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Trefwoord(en):
NUR:
Vertaalde literaire roman, novelle (302)
Codes
ISBN:
978-90-204-1514-8
EAN:
9789020415148
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
342 pagina's
Bibliografische annotatie
Vertaling van: The sound and the fury. - 1st edition. - New York : Vintage International, 1990. - Oorspronkelijke uitgave: New York : Cape and Smith, 1929. - Oorspronkelijke titel: Het geraas en gebral / vertaald en ingeleid door John Vandenbergh: Utrecht : Bruna, 1965. - 1e druk van deze Nederlandse uitgave: Amsterdam : Atlas, ©2010. - Met literatuuropgave.
Annotatie
Drie broers vertellen over het verval van hun eens vooraanstaande familie in het zuiden van de Verenigde Staten in de periode 1910-1928.
Flaptekst
Het tragische verhaal van de verleidelijke Caddy Compson, telg uit een ooit vooraanstaande familie uit Jefferson, Mississippi, wordt verteld vanuit de gefragmenteerde perspectieven van haar broers. Bij de drieëndertigjarige, zwakzinnige Benjy vormen drie decennia herinneringen aan zijn zus als warme, verzorgende moederfiguur een overweldigende caleidoscoop. De gevoelige Quentin zwerft als student door de vervallen buitenwijken van Boston, gekweld door de schande die zijn zus heeft veroorzaakt – en hoe hij de eer van zijn familie had moeten redden. De bittere, harteloze Jason is vervuld van een diepe haat jegens zijn illustere voorvaders in het algemeen, en zijn verstoten zus in het bijzonder.

De vertaling van Bartho Kriek is aangevuld met een nawoord, verantwoording en handige leeshulp.
Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen