Het geluk van links
over Joop, Wim, Wouter en de toekomst
Tom Pauka
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2013
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
SISO:
Sociaaldemocratie - Democratisch socialisme (331.53)
NUR:
Literaire non-fictie algemeen (320)
Codes
ISBN:
978-90-388-9656-4
EAN:
9789038896564
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
191 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Met lit. opg.
Annotatie
Persoonlijke ervaringen van de auteur (1934- ) als adviseur van leidinggevenden in de Partij van de Arbeid, met toegevoegd beschouwingen over de problemen in de sociaaldemocratie en de Nederlandse samenleving.
Flaptekst
Een politiek leider is als een bruidegom op een huwelijksfeest in de Achterhoek die door dorpsgenoten op een stoel hoog in de lucht wordt getild: de bruidegom steekt boven iedereen uit en zal vrolijk blijven kijken, maar hij moet zich aan zijn stoel vasthouden want hij kan elk moment en doodsmak maken.Zelden was een politiek adviseur zo openhartig over zijn werk als Tom Pauka. In Het geluk van links beschrijft hij hoe hij gedurende 42 jaar advies gaf aan verschillende partijleiders van de PvdA, zoals Joop den Uyl, Wim Kok, Wouter Bos en niet te vergeten Ed van Thijn. Ze gebruikten Pauka’s expertise soms ook om meer helderheid te krijgen over wat ze zelf eigenlijk wilden met hun politieke partij.

Pauka legt uit hoe de sociaaldemocratie bijdroeg aan het ontstaan van een materiële en mentale onderklasse die hij ‘de Verongelijkten’ noemt. Daarover gaat dit boek. Indiscreet maar niet onvriendelijk – zoals de schrijver zich heeft voorgenomen – wordt verteld hoe leiders in het politieke klimaat hun koers bepalen.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen