Het geschenk
roman
Philip Snijder
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam [etc.], 2012
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
17 september 2012
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
NUR:
Literaire roman, novelle (301)
Codes
ISBN:
978-90-458-0273-2
EAN:
9789045802732
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
250 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Flaptekst
Een jongeman bezoekt zijn vader, die nog maar kort te leven heeft, in het ziekenhuis. Op de momenten dat hij tussen de zware behandelingen door aanspreekbaar is, praten ze met elkaar. De vader doet zijn zoon het dringende verzoek diens nooit gekende Groningse grootvader te gaan opzoeken. De jongeman belooft dit, maar hij schuift de ontmoeting zo lang voor zich uit dat hij daar uiteindelijk nog maar een paar dagen de tijd voor heeft.

In een bewogen weekend, dat hem van een bejaardenhuis in Amsterdam tot een kanaaldorp in Oost-Groningen voert, reconstrueert hij het leven van zijn vader, en bouwt hij met zijn fantasie aan het geschenk dat hij hem op de valreep nog wil aanreiken: de onthulling van het levensgeheim van de grootvader die hij nooit heeft ontmoet. Scène voor scène ontvouwt dit verhaal zich in zijn hoofd. Op zondagavond moet het af zijn.

Philip Snijder (1956) debuteerde in 2007 met Zondagsgeld, dat genomineerd werd voor de Academica Debutantenprijs. In 2011 volgde de roman Retour Palermo, door HP/De Tijd uitgeroepen tot de beste roman van het jaar.

'Literair goud.' - de Volkskrant over Zondagsgeld

'Sfeervol en knap gecomponeerd. Belofte ingelost.' - Het Parool over Retour Palermo
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen