Het grote Rijksmuseum luisterboek
de beste kinderboekenschrijvers over de meesterwerken uit het Rijksmuseum
Marion van de Coolwijk
Uitgegeven:
Amsterdam, 2015
Editie:
Eerste druk
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
(Overige) personen
Indeling
Medium:
Compact disc
Fictie / Non-fictie:
Fictie
SISO:
Algemene geschiedenis der schilder- en tekenkunst (731)
NUR:
Fictie kinder- en jeugdboeken algemeen (280)
Codes
ISBN:
978-90-476-1763-1
EAN:
9789047617631
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
12 cm
Omvang:
2 Compact disc
Bindwijze:
Audio Visuele Media
Bibliografische annotatie
Met verhalen van onder andere: Marion van de Coolwijk, Arend van Dam, Fred Diks, Imme Dros. - Uitgave in samenwerking met het Rijksmuseum. - Weergave van het boek verschenen onder de titel: Het grote Rijksmuseum voorleesboek. - Amsterdam : Rubinstein, 2013.
Annotatie
Waar gaat die jongen in het schilderij 'De Nachtwacht' naartoe? Verhalen van bekende schrijvers bij beroemde schilderijen uit het Rijksmuseum. Vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.
Flaptekst
Kunst is er om naar te kijken. Natuurlijk is er bij elk schilderij een officieel – kunsthistorisch – verhaal. Zo’n verhaal kan je helpen een kunstwerk beter te begrijpen. Maar in goede kunst kun je vooral ook je eigen fantasie kwijt. Wat zie je zelf als je echt goed kijkt? Waar gaat dat jongetje dat door De Nachtwacht rent naartoe? Wat staat er in de brief die de Brieflezende vrouw van Vermeer aan het lezen is? Waarom is De bedreigde zwaan die Jan Asselijn schilderde zo boos? De beste kinderboekenschrijvers uit Nederland en Vlaanderen lieten hun fantasie de vrije loop en schreven hún verhaal bij vijfentwintig beroemde meesterwerken uit het Rijksmuseum.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen