Het hart is een eenzame jager
Carson McCullers
Uitgegeven:
Amsterdam, 2016
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
The heart is a lonely hunter
Jaar van uitgave:
1960
Plaats van uitgave:
Amsterdam
Uitgever:
De Arbeiderspers
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Secundaire auteur:
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Trefwoord(en):
NUR:
Vertaalde literaire roman, novelle (302)
Codes
ISBN:
978-90-253-0354-9
EAN:
9789025303549
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
367 pagina's
Bibliografische annotatie
Vertaling van: The heart is a lonely hunter. - Oorspronkelijke uitgave: 1940. - Oorspronkelijke titel: Het hart is een havik. - Amsterdam : De Arbeiderspers, 1960.
Annotatie
Rondom een doofstomme zilversmid in een van de zuidelijke staten van Amerika groeperen zich verschillende geestelijk eenzame mensen die hem beschouwen als de enige die hen begrijpt en hun vertrouwen ten volle waard is.
Flaptekst
'Het boek steeg als een komeet naar de top van de bestsellerlijsten [...] en het was het eerste in een reeks waarin McCullers een stem geeft aan al degenen die zijn afgewezen, vergeten, misbruikt en onderdrukt. Nooit eerder zijn de rafelranden van de maatschappij zo briljant in het voetlicht geplaatst.' Oprah Winfrey's Bookclub

Vier gewone mensen worstelen met de raadsels van hun leven. De setting: een zuidelijk stadje in de VS, in de jaren dertig. Mick Kelly is een tomboy met muzikaal talent, maar geen geld om dat te benutten. Jake Blount is een alcoholistische marxist op de vlucht. De teleurgestelde dokter Copeland is zwart in de verkeerde stad. En Biff Brannon, de zachtaardige kroegbaas, kijkt toe. Hun levens kruisen elkaar. Allemaal zoeken ze naar verlossing. En allemaal vermoeden ze dat het antwoord op al hun vragen zal komen van John Singer. Maar die kan niet praten. Wie zal hen redden?
Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen