Het hart van Jeruzalem
Bodie Thoene
Auteur:
Uitgegeven:
Hoornaar, 2002
Serietitel:
De erfenis van Sion
Serienummer:
dl. 3
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
23 april 2002
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Jerusalem's heart
Jaar van uitgave:
2001
Plaats van uitgave:
New York
Uitgever:
Viking
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Co-auteur:
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Trefwoord(en):
NUR:
Oorlogs- en verzetsroman (337)
Codes
ISBN:
90-6067-899-0
EAN:
9789060678992
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
428 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Vert. van: Jerusalem's heart. - New York : Viking, 2001. - (The Zion legacy ; bk. 3). - Vert. van: The Zion legacy. - New York : Viking, 2000-....
Annotatie
De joodse vrijheidsstrijd is in 1948 in een kritieke fase als Jeruzalem door Arabische vijanden is omsingeld.
Flaptekst
23 mei 1948. De dagen van de Joden in het Oude Jeruzalem lijken geteld te zijn. De staat Israël is nu negen dagen oud. Het Joodse verzet heeft nauwelijks wapens en munitie meer.
Een droge, hete, harde woestijnwind teistert het heilige land. De mensen in de Joodse wijk vergaan van de dorst. Het waterrantsoen is net genoeg om je tong nat te maken.
Lori Kalner richt zich volledig op de bescherming van de kleine Abe Kurtzmann, die in paniek raakt zodra hij een gebouw binnengaat. Rabbi Lebowitz moet de geheime gang opblazen, nu Mosje en Dov niet zijn teruggekomen van hun missie in vijandelijk gebied, maar hij wacht... en wacht.
David Meyer's haalt adembenemende toeren uit als gevechtspiloot in een trage, kwetsbare Piper of een lastig te besturen Duitse jager: een Messerschmitt 109 - zowat de enige vliegtuigen waarover Israël beschikt.
'Dummkopf' Alfie Halder en de mysterieuze tuinman blijken een bijzondere relatie met elkaar te hebben. De tuinman komt Daoed te hulp, de Arabische weesjongen die door de Joodse dokter Baroech is geadopteerd, en geeft hem een bijzondere opdracht.
In 'Het hart van Jeruzalem' brengen Bodie en Brock Thoene de prille geschiedenis van Israël zodanig tot leven, dat lezer deelnemer in plaats van toeschouwer is.
(deel 3 in 'De Erfenis van Sion')
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen